
Kuřecí řízek se salátem Coleslaw
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce 4
Na řízek
- 4 menší kuřecí prsa
- 3 lžíce strouhaného parmazánu
- 100 g hladké mouky
- 1 velké vejcerozšlehané
- 75 g strouhanky(nebo panko strouhanky)
- 75 ml rostlinného oleje
Na coleslaw
- 300 g bílého zelínasekaného
- 1 velká mrkevoloupaná a nastrouhaná
- 6 jarních cibuleknakrájených šikmo
- 1 červené jablkonastrouhané
- 150 g bílého jogurtu
- ½ citronu
- 2 lžičky anglické hořčice
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal430
- tuky19g
- nasycené5g
- sacharidy26g
- cukry13g
- vláknina5g
- proteín36g
- sůl1.1gs nízkým obsahem
Postup přípravy
krok 1
Na coleslaw smíchejte všechny ingredience ve velké míse. Trochu osolte, znovu promíchejte a odložte stranou.
krok 2
Rozložte vrstvu potravinářské fólie na pracovní plochu a položte na ni kuřecí filé. Přikryjte dalším kusem potravinářské fólie a pomocí válečku maso rozklepejte na tloušťku 2-3 mm.
krok 3
Dejte mouku na talíř a osolte, na další talíř dejte vejce a rozšlehejte ho. V mělké misce smíchejte strouhanku a parmazán.
krok 4
Maso obalte v mouce, ve vajíčku a nakonec ve směsi strouhanky a parmazánu. Obalené maso dejte na talíř a uložte do lednice, pokud ho nebudete ihned smažit.
krok 5
Řízky smažte 2-3 minuty z každé strany dozlatova, pak je vyjměte na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný olej. Můžete je udržovat teplé v nízké troubě, zatímco smažíte další. Podávejte s coleslawem.