reklama

Na řízek

  • 4 menší kuřecí prsa
  • 3 lžíce strouhaného parmazánu
  • 100 g hladké mouky
  • 1 velké vejce
    rozšlehané
  • 75 g strouhanky
    (nebo panko strouhanky)
  • 75 ml rostlinného oleje

Na coleslaw

  • 300 g bílého zelí
    nasekaného
  • 1 velká mrkev
    oloupaná a nastrouhaná
  • 6 jarních cibulek
    nakrájených šikmo
  • 1 červené jablko
    nastrouhané
  • 150 g bílého jogurtu
  • ½ citronu
  • 2 lžičky anglické hořčice

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal430
  • tuky19g
  • nasycené5g
  • sacharidy26g
  • cukry13g
  • vláknina5g
  • proteín36g
  • sůl1.1g
    s nízkým obsahem

Postup přípravy

  • krok 1

    Na coleslaw smíchejte všechny ingredience ve velké míse. Trochu osolte, znovu promíchejte a odložte stranou.

  • krok 2

    Rozložte vrstvu potravinářské fólie na pracovní plochu a položte na ni kuřecí filé. Přikryjte dalším kusem potravinářské fólie a pomocí válečku maso rozklepejte na tloušťku 2-3 mm.

  • krok 3

    Dejte mouku na talíř a osolte, na další talíř dejte vejce a rozšlehejte ho. V mělké misce smíchejte strouhanku a parmazán.

  • krok 4

    Maso obalte v mouce, ve vajíčku a nakonec ve směsi strouhanky a parmazánu. Obalené maso dejte na talíř a uložte do lednice, pokud ho nebudete ihned smažit.

  • krok 5

    Řízky smažte 2-3 minuty z každé strany dozlatova, pak je vyjměte na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný olej. Můžete je udržovat teplé v nízké troubě, zatímco smažíte další. Podávejte s coleslawem.

reklama
reklama
reklama
reklama