reklama

  • 6 kuřecích paliček bez kůže
  • 6 kuřecích horních stehen bez kůže
  • 1 limetka
  • 2 stonky citronové trávy
  • 2 větší kousky zázvoru
    nahrubo nasekané
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce arašídového másla
  • ½ lžičky kurkumy
  • ½ lžičky mletého kmínu
  • 160 ml kokosového mléka
  • 1 svazek koriandru
    nahrubo nasekaného

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal450
  • tuky30g
  • nasycené10g
  • sacharidy10g
  • cukry5g
  • vláknina2g
  • proteín35g
  • sůl1.5g
reklama

Postup přípravy

  • krok 1

    Kuřecí paličky a stehna rovnoměrně nařežte hlubšími zářezy a vložte je do velké nádoby. Do mixéru dejte kůru a šťávu z limetky, stonky citronové trávy, kousky zázvoru, stroužky česneku, arašídové máslo, kurkumu, mletý kmín, kokosové mléko a 1 lžičku soli a rozmixujte dohladka. Svazek koriandru nasekejte nahrubo a přidejte do směsi. Marinádu nalijte na kuře a nechte chladit alespoň 2 hodiny.

  • krok 2

    Rozpalte troubu na 190 °C nebo na 170 °C na horkovzduch. Vyložte 1 nebo 2 pečicí plechy alobalem a lehce potřete olejem. Kuře rozložte na plechy a pečte 1 hodinu, nebo dokud není kuře propečené a kůrčička dopečená dozlatova.

reklama
reklama
reklama
reklama