
Kuřecí satay
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- + marinování
- Snadné
- Porce pro 6
Přejít na suroviny
- 6 kuřecích paliček bez kůže
- 6 kuřecích horních stehen bez kůže
- 1 limetka
- 2 stonky citronové trávy
- 2 větší kousky zázvorunahrubo nasekané
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce arašídového másla
- ½ lžičky kurkumy
- ½ lžičky mletého kmínu
- 160 ml kokosového mléka
- 1 svazek koriandrunahrubo nasekaného
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal450
- tuky30g
- nasycené10g
- sacharidy10g
- cukry5g
- vláknina2g
- proteín35g
- sůl1.5g
Postup přípravy
krok 1
Kuřecí paličky a stehna rovnoměrně nařežte hlubšími zářezy a vložte je do velké nádoby. Do mixéru dejte kůru a šťávu z limetky, stonky citronové trávy, kousky zázvoru, stroužky česneku, arašídové máslo, kurkumu, mletý kmín, kokosové mléko a 1 lžičku soli a rozmixujte dohladka. Svazek koriandru nasekejte nahrubo a přidejte do směsi. Marinádu nalijte na kuře a nechte chladit alespoň 2 hodiny.
krok 2
Rozpalte troubu na 190 °C nebo na 170 °C na horkovzduch. Vyložte 1 nebo 2 pečicí plechy alobalem a lehce potřete olejem. Kuře rozložte na plechy a pečte 1 hodinu, nebo dokud není kuře propečené a kůrčička dopečená dozlatova.