Kuřecí supreme
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce 2
Suroviny
- 2 kuřecí prsa
- 1 lžíce olivového oleje
- 50 g uzené slaniny, nakrájené na malé kostičky
- 2 dlouhé šalotky, jemně nasekané
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 150 ml bílého vína
- 100 ml smetany ke šlehání
- 1 lžička dijonské hořčice
Postup přípravy
- KROK 1
Předehřejte troubu na 200 °C, nebo na horkovzduch na 180 °C. Zahřejte těžkou nepřilnavou pánev na středně vysoké teplotě. Maso dobře osolte a vložte do pánve kůží dolů. Smažte 5-6 minut, dokud kůže není křupavá a zlatavá. Přemístěte na pečicí plech kůží dolů, a pečte 10 minut, dokud není propečené. Přemístěte na talíř, volně přikryjte a nechte odpočinout 5-10 minut.
- KROK 2
Do pánve, ve které jste smažili kuře, dejte olej a přidejte kostičky slaniny. Smažte 5 minut, dokud nezačnou hnědnout, pak přidejte šalotky a špetku soli, stáhněte teplotu a restujte dalších 5 minut, do změknutí. Pak přidejte česnek, nechte jen krátce rozvonět, přilijte víno a nechte odpařit na polovinu.
- KROK 3
Přidejte smetanu, hořčici a povařte do zhoustnutí. Dochuťte a přidejte šťávu z odpočívajícího kuřete. Maso podávejte přelité omáčkou.