reklama

  • 2 kuřecí prsa
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 50 g uzené slaniny
    nakrájené na malé kostičky
  • 2 dlouhé šalotky
    jemně nasekané
  • 2 stroužky česneku
    jemně nasekané
  • 150 ml bílého vína
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžička dijonské hořčice

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal658
  • tuky46.7g
  • nasycené20.8g
  • sacharidy5.2g
  • cukry4.6g
  • vláknina1g
  • proteín41.8g
  • sůl1.1g

Postup přípravy

  • krok 1

    Předehřejte troubu na 200 °C, nebo na horkovzduch na 180 °C. Zahřejte těžkou nepřilnavou pánev na středně vysoké teplotě. Maso dobře osolte a vložte do pánve kůží dolů. Smažte 5-6 minut, dokud kůže není křupavá a zlatavá. Přemístěte na pečicí plech kůží dolů, a pečte 10 minut, dokud není propečené. Přemístěte na talíř, volně přikryjte a nechte odpočinout 5-10 minut.

  • krok 2

    Do pánve, ve které jste smažili kuře, dejte olej a přidejte kostičky slaniny. Smažte 5 minut, dokud nezačnou hnědnout, pak přidejte šalotky a špetku soli, stáhněte teplotu a restujte dalších 5 minut, do změknutí. Pak přidejte česnek, nechte jen krátce rozvonět, přilijte víno a nechte odpařit na polovinu.

  • krok 3

    Přidejte smetanu, hořčici a povařte do zhoustnutí. Dochuťte a přidejte šťávu z odpočívajícího kuřete. Maso podávejte přelité omáčkou.

reklama
reklama
reklama
reklama