reklama

  • máslo
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
    najemno nakrájená
  • 2 stroužky česneku
    nakrájené
  • 1 květák
  • 1 brokolice
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • 3 krajíčky kváskového chlebu

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal430
  • tuky16.9g
  • nasycené3.5g
  • sacharidy38.8g
  • cukry12.8g
  • vláknina12.5g
  • proteín24.4g
  • sůl2.9g
reklama

Postup přípravy

  • krok 1

    Na velké pánvi rozehřejte kousek másla a 1 lžíci olivového oleje. Osmahněte na ní 1 cibuli s trochou soli po dobu 10 minut, do změknutí. Přidejte česnek a vařte další minutu, poté přidejte nakrájené košťály, růžičky a jemné listy květáku spolu se stonkem a růžičkami brokolice. Smažte několik minut, promíchejte v másle a oleji, poté zalijte 1,5 litrem zeleninového vývaru.

  • krok 2

    Vařte 20 minut, dokud se zelenina neuvaří doměkka, poté tyčovým mixérem rozmixujte dohladka. Osolte dle libosti. Na nepřilnavé pánvi rozehřejte 3 lžíce olivového oleje a osmahněte na něm natrhané kousky staršího kváskového chleba, abyste vytvořili krutony. Smažte je 4-5 minut do tmavě zlatohněda, poté osolte. Hotovou polévku rozdělte do čtyř misek a těsně před podáváním ozdobte krutony.

reklama
reklama
reklama
reklama