Lískooříškové máslo
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
- Velmi snadné
- Připraví 500g sklenici
Přejít na suroviny
- 500 g lískových oříšků
- ½ lžičky šupinek mořské soli
- 1 lžíce moučkového cukru
- kcal99
- tuky9.1g
- nasycené0.7g
- sacharidy1.4g
- cukry1.1g
- vláknina1g
- proteín2.4g
- sůl0.1gs nízkým obsahem
Postup přípravy
krok 1
Předehřejte troubu na 200 °C nebo na horkovzduch na 180 °C. Lískové oříšky rozložte na plech a pečte 20-25 minut, občas promíchejte, dokud nezhnědnou a nezačnou vonět.
krok 2
Přemístěte lískové oříšky do čisté utěrky a třením odstraňte slupky.
krok 3
Lískové oříšky, sůl a cukr vsypte do výkonného mixéru a mixujte 5-6 minut, nebo dokud se nezačne oddělovat olej a nevznikne máslo. Přendejte do sklenice. Oříškové máslo vydrží na chladném a tmavém místě tři týdny.