reklama

  • 500 g lískových oříšků
  • ½ lžičky šupinek mořské soli
  • 1 lžíce moučkového cukru

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal99
  • tuky9.1g
  • nasycené0.7g
  • sacharidy1.4g
  • cukry1.1g
  • vláknina1g
  • proteín2.4g
  • sůl0.1g
    s nízkým obsahem

Postup přípravy

  • krok 1

    Předehřejte troubu na 200 °C nebo na horkovzduch na 180 °C. Lískové oříšky rozložte na plech a pečte 20-25 minut, občas promíchejte, dokud nezhnědnou a nezačnou vonět.

  • krok 2

    Přemístěte lískové oříšky do čisté utěrky a třením odstraňte slupky.

  • krok 3

    Lískové oříšky, sůl a cukr vsypte do výkonného mixéru a mixujte 5-6 minut, nebo dokud se nezačne oddělovat olej a nevznikne máslo. Přendejte do sklenice. Oříškové máslo vydrží na chladném a tmavém místě tři týdny.

reklama
reklama
reklama
reklama