Lívance pro jednoho
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 1
Přejít na suroviny
- 1 velké vejce
- 40 g hladké mouky
- 1 lžička kypřicího prášku
- 45 ml mléka(nebo rostlinného mléka)
- 1 lžička másla
- 1 lžíce rostlinného oleje
- javorový sirupnebo med a ovoce k podávání (volitelné)
- kcal349
- tuky17g
- nasycené6g
- sacharidy33g
- cukry2g
- vláknina2g
- proteín14g
- sůl0.97g
Postup přípravy
krok 1
Rozklepněte vejce a žloutek a bílek dejte do samostatných misek. Žloutek smíchejte s moukou, práškem do pečiva a mlékem, abyste vytvořili hladkou pastu.
krok 2
Bílek a špetku soli vyšlehejte elektrickým šlehačem (nebo ručně) do pevného sněhu. Ten pak jemně vmíchejte do směsi se žloutkem.
krok 3
Rozehřejte máslo a olej na pánvi s nepřilnavým povrchem. Třetinu těsta dejte na pánev a smažte z každé strany 1-2 minuty nebo dokud nebudou zlatavé. Opakujte se zbytkem směsi, abyste vytvořili tři lívance. Pokapejte trochou javorového sirupu nebo medu a podávejte s ovocem, pokud chcete.