reklama

  • 1 velké vejce
  • 40 g hladké mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • 45 ml mléka
    (nebo rostlinného mléka)
  • 1 lžička másla
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • javorový sirup
    nebo med a ovoce k podávání (volitelné)

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal349
  • tuky17g
  • nasycené6g
  • sacharidy33g
  • cukry2g
  • vláknina2g
  • proteín14g
  • sůl0.97g

Postup přípravy

  • krok 1

    Rozklepněte vejce a žloutek a bílek dejte do samostatných misek. Žloutek smíchejte s moukou, práškem do pečiva a mlékem, abyste vytvořili hladkou pastu.

  • krok 2

    Bílek a špetku soli vyšlehejte elektrickým šlehačem (nebo ručně) do pevného sněhu. Ten pak jemně vmíchejte do směsi se žloutkem.

  • krok 3

    Rozehřejte máslo a olej na pánvi s nepřilnavým povrchem. Třetinu těsta dejte na pánev a smažte z každé strany 1-2 minuty nebo dokud nebudou zlatavé. Opakujte se zbytkem směsi, abyste vytvořili tři lívance. Pokapejte trochou javorového sirupu nebo medu a podávejte s ovocem, pokud chcete.

reklama
reklama
reklama
reklama