reklama

  • 25 g másla
  • 1 cibule
    půlená a najemno nakrájená
  • 4 kuřecí prsa bez kůže
    nakrájená na kousky
  • 2 lžíce koření garam masala
  • 3 stroužky česneku
    drcené
  • 1 lžíce jemně nastrouhaného zázvoru
  • 500 g rajčatové passaty
  • 2 lžíce kešu másla
  • 50 ml smetany ke šlehání
  • 1 hrst čerstvého koriandru
    nasekaného
  • vařená rýže
    k podávání
  • špenát
    k podávání

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal358
  • tuky18g
  • nasycené9g
  • sacharidy13g
  • cukry8g
  • vláknina2g
  • proteín34g
  • sůl0.3g
reklama

Postup přípravy

  • krok 1

    Rozpusťte máslo ve velkém hrnci a smažte na něm cibuli na středním ohni 5 minut, dokud nezměkne. Přidejte kuřecí maso a pokračujte ve smažení, dokud nezíská zlatavou barvu. Přidejte garam masalu, česnek, zázvor a passatu. Nechte vařit bez poklice po dobu 20 minut.

  • krok 2

    Těsně před podáváním vmíchejte kešu máslo a smetanu, dochuťte podle chuti a podávejte posypané koriandrem s vařenou rýží a špenátem na straně.

reklama
reklama
reklama
reklama