
Máslové kuře
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 25 g másla
- 1 cibulepůlená a najemno nakrájená
- 4 kuřecí prsa bez kůženakrájená na kousky
- 2 lžíce koření garam masala
- 3 stroužky česnekudrcené
- 1 lžíce jemně nastrouhaného zázvoru
- 500 g rajčatové passaty
- 2 lžíce kešu másla
- 50 ml smetany ke šlehání
- 1 hrst čerstvého koriandrunasekaného
- vařená rýžek podávání
- špenátk podávání
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal358
- tuky18g
- nasycené9g
- sacharidy13g
- cukry8g
- vláknina2g
- proteín34g
- sůl0.3g
Postup přípravy
krok 1
Rozpusťte máslo ve velkém hrnci a smažte na něm cibuli na středním ohni 5 minut, dokud nezměkne. Přidejte kuřecí maso a pokračujte ve smažení, dokud nezíská zlatavou barvu. Přidejte garam masalu, česnek, zázvor a passatu. Nechte vařit bez poklice po dobu 20 minut.
krok 2
Těsně před podáváním vmíchejte kešu máslo a smetanu, dochuťte podle chuti a podávejte posypané koriandrem s vařenou rýží a špenátem na straně.