Rychlé maso a ryby
Maso je pro většinu lidí nedílnou součástí jídelníčku. Možností je spousta, každý druh masa se vyznačuje trochu jinou chutí, vůní i použitím. V našich končinách je to zejména maso hovězí a vepřové, a také různé druhy drůbeže.
- Vepřové maso konzumujeme nejčastěji. Hodí se na pečené, grilování I opékání na pánvi.
- Hovězí maso je ideální nejen na steaky, neobejde se bez něj řada slavných receptů - jako je svíčková na smetaně, boloňská omáčka, ani hovězí po burguňsku.
- I další druhy masa nabízí celou řadu zajímavých receptů. Velmi oblíbené jsou maso telecí, jehněčí, skopové, nebo třeba králik, či různé druhy zvěřiny.
- Drůbeží maso bývá součástí jak běžných, tak slavnostních obědů a večeří. Klasikou je pečené kuře, nebo řízky, smažené kuřecí paličky, slepičí polévka, nebo třeba pečená husa.
- Ryby jsou zdravé a měli by jsme je do jídelníčku zařazovat co nejčastěji. A to zejména ty mořské. Jsou bohatým zdrojem omega-3 mastných kyselin a také vitamínu D. Ať už se rozhodnete pro lososa, tuňáka, nebo sardinky a makrelu.