Na co se hodí různé části vepřového masa?

  • Vepřová panenka: Panenka je asi nejoblíbenější částí vepřového masa. Je výborná pro krátké smažení nebo grilování. Je měkká, šťavnatá a má jemnou chuť.
  • Vepřové kotlety (karé): Kotlety jsou ideální pro pečení nebo grilování. Jsou na kosti a mají dobré mramorování.
  • Vepřový bok (řízek): Bok je vhodný zejména pro smažení na pánvi. Lze ho také obalit v těstíčku a smažit na řízky.
  • Vepřová plec (kýta): Plec je vhodná pro dušení nebo pomalé vaření. Lze z ní připravit výbornou vepřovou pečeni.
  • Vepřový krk: Krk obsahuje hodně svalů a tuku. Je vhodný pro dlouhé vaření nebo přípravu vepřového guláše.
  • Vepřové mleté maso: Mleté vepřové maso je vynikající pro výrobu buřtů, karbanátků, ragú nebo různých náplní.

Který recept z vepřového masa zkusíte dnes?

Showing 1 to 13 of 13 results

  • Plněné vepřové medailonky

    Plněné vepřové medailonky

    Rychlá a svěží večeře na závěr horkého letního dne? Jednoduché plněné vepřové medailonky osvěží každé letní grilování. Připravené v troubě ovšem zahřejí i během zimy.

  • Vepřové maso na hruškách

    Vepřové maso na hruškách

    Jednoduchý recept, který vás překvapí. Kombinuje známé chutě, ale jejich spojením vzniká vynikající pokrm

  • Řecké vepřové burgery s ředkvičkami tzatziki

    Řecké vepřové burgery s ředkvičkami tzatziki

    Mini burgery na grilu ochucené citronem a oreganem se u vás stanou hitem letošního léta. Rozhodně je připravte při nejbližší příležitostí své rodině čí známým. Navíc když k nim přidáte osvěžující tzatziky z ředkviček, ovace vás neminou. Odstartujte grilovací sezónu s noblesou a tímto receptem.

  • Stir-fry s vepřovým masem a rýžovými nudlemi

    Stir-fry s vepřovým masem a rýžovými nudlemi

    Báječný způsob, jak využít balíček mletého vepřového mletého masa: tohle stir – fry je hotové za chviličku, skvěle chutná a i když je z vepřového, obsahuje málo tuku

  • Zapečené vepřové kotlety se sýrem a cibulí

    Zapečené vepřové kotlety se sýrem a cibulí

    Tento jednoduchý recept na vepřové maso na britský způsob s rozpuštěným sýrem Cheshire a kopou anglické hořčice si jednoduše zamilujete! Zapečené vepřové kotlety se sýrem a cibulí máte hotové během 20 minut.

  • Vepřový řízek s omáčkou z rajčat a kapary

    Vepřový řízek s omáčkou z rajčat a kapary

    Fantastický oběd, který zvládnete během několika minut – vepřový řízek s omáčkou z rajčat a kapary. Díky pankostrouhance jsou řízky krásně křupavé a rajčatová omáčka jim dává další chuťový rozměr.

  • Karamelizované vepřové maso po vietnamsku

    Karamelizované vepřové maso po vietnamsku

    Rychlovka ve woku: prudce orestujte kousky vepřového masa se šalotkou, zázvorem a chilli, poté přidejte rybí omáčku a hnědý cukr pro sladkou, lepkavou a pikantní omáčku

  • Dušené vepřové na paprice se žampiony

    Dušené vepřové na paprice se žampiony

    Vepřové maso a houby se vaří ve smetanové omáčce, ochucené uzenou paprikou, která dává jídlu skvělý šmrnc. Podávejte s rýží, bramborami nebo těstovinami.

  • Vepřové kotlety na zelí s ciderem

    Vepřové kotlety na zelí s ciderem

    Poduste zelí v cideru s jalovcem a kmínem, navrch položte opečené kotlety a nechte všechno krásně dodělat v troubě - získáte hřejivou a vydatnou večeři. Jako přílohu podávajte bramborovou kaši.

  • Vepřové na řecký způsob

    Vepřové na řecký způsob

    Grilované vepřové kotlety v chutné řecké verzi. Dopřwjte si pořádný kousek masa vonící jako řecká pláž. Podobně můžete připravit také chutné řecké špízy nebo marinovanou krkovičku. Vepřové na řecký způsob je ideální recept pro letní grilováni.

  • Kotlety v lepkavé omáčce s tymiánem a hořčicí

    Vepřové kotlety v lepkavé omáčce s tymiánem a hořčicí

    Vepřové kotlety s příjemně lepkavou omáčkou s tymiánem, hořčicí a pomerančovou marmeládou vás prostě nadchnou. Přejete-li si uspokojivé a rychlé hlavní jídlo, doplňte ho bramborovou kaší, libovolnou zeleninou a je to!

Zobrazit více receptů z vepřového masa
reklama
reklama
reklama
reklama