reklama

  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 cibule
    jemně nakrájená
  • 2 stroužky česneku
    nasekané
  • 250 g dlouhozrnné rýže
  • 1 lžička chipotle pasty
    volitelně (i více, pokud chcete pálivější)
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 400 g krájených rajčat z konzervy
  • 750 ml horkého kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • čerstvý koriandr
    jemně nasekaný

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal212
  • tuky3g
    s nízkým obsahem
  • nasycené0.5g
    s nízkým obsahem
  • sacharidy39g
  • cukry4g
  • vláknina2g
  • proteín7g
  • sůl0.75g

Postup přípravy

  • krok 1

    Rozehřejte olej v kastrolu a osmahněte na něm cibuli po dobu 5 minut, dokud nezačne měknout. Přidejte česnek a smažte ještě minutu, poté vmíchejte chipotle pastu (pokud ho používáte) a rajčatový protlak a osmahněte další minutu.

  • krok 2

    Přidejte rajčata a nechte chvíli povařit, poté do pánve přisypte rýži a promíchejte, aby se obalila rajčatovou směsí. Zalijte horkým vývarem, osolte, vše znovu promíchejte a přiveďte k varu, poté přikryjte pokličkou a snižte teplotu na minimum.

  • krok 3

    Nechte pozvolna vařit 15-20 minut, dokud se všechen vývar nevstřebá a rýže nebude uvařená. Nechte rýži několik minut odpočívat mimo teplo, poté vmíchejte koriandr a podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama