
Mexická rýže
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- 1 cibulejemně nakrájená
- 2 stroužky česnekunasekané
- 250 g dlouhozrnné rýže
- 1 lžička chipotle pastyvolitelně (i více, pokud chcete pálivější)
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 400 g krájených rajčat z konzervy
- 750 ml horkého kuřecího nebo zeleninového vývaru
- čerstvý koriandrjemně nasekaný
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal212
- tuky3gs nízkým obsahem
- nasycené0.5gs nízkým obsahem
- sacharidy39g
- cukry4g
- vláknina2g
- proteín7g
- sůl0.75g
Postup přípravy
krok 1
Rozehřejte olej v kastrolu a osmahněte na něm cibuli po dobu 5 minut, dokud nezačne měknout. Přidejte česnek a smažte ještě minutu, poté vmíchejte chipotle pastu (pokud ho používáte) a rajčatový protlak a osmahněte další minutu.
krok 2
Přidejte rajčata a nechte chvíli povařit, poté do pánve přisypte rýži a promíchejte, aby se obalila rajčatovou směsí. Zalijte horkým vývarem, osolte, vše znovu promíchejte a přiveďte k varu, poté přikryjte pokličkou a snižte teplotu na minimum.
krok 3
Nechte pozvolna vařit 15-20 minut, dokud se všechen vývar nevstřebá a rýže nebude uvařená. Nechte rýži několik minut odpočívat mimo teplo, poté vmíchejte koriandr a podávejte.