Mini croque monsieurs
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- 40 kousků
Přejít na suroviny
- 150 g strouhaného sýra gruyère
- 200 ml crème fraîche
- 1 lžička dijonské hořčice
- sůl
- mletý pepř
- muškátový oříšek
- 10 silnějších plátků bílého chleba(bez kůrek)
- krájená šunka
- máslozměklé
- kcal73
- tuky5g
- nasycené3g
- sacharidy5g
- cukry1g
- vláknina0g
- proteín3g
- sůl0.3g
Postup přípravy
krok 1
Předehřejte troubu na 190 °C nebo na 170 °C na horkovzduch. Smíchejte 100 g strouhaného gruyèru, crème fraîche a dijonskou hořčici. Ochuťte solí, černým pepřem a špetkou muškátového oříšku a rozetřete polovinu směsi na 5 plátků bílého chleba. Poklaďte plátky šunky a přiklopte dalšími plátky chleba.
krok 2
Jednu stranu sendviče namažte změklým máslem a položte na plech stranou s máslem dolů. Na nenamazanou stranu dejte zbytek sýrové směsi a zbývajících 50 g strouhaného gruyèru. Lze připravit den předem a nechat vychladit.
krok 3
Před podáváním zapečte v troubě 20 minut dozlatova, pak sendviče nakrájejte na kousky (můžete zpevnit zapíchnutím párátek) a ihned podávejte.