reklama

  • 150 g strouhaného sýra gruyère
  • 200 ml crème fraîche
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • sůl
  • mletý pepř
  • muškátový oříšek
  • 10 silnějších plátků bílého chleba
    (bez kůrek)
  • krájená šunka
  • máslo
    změklé

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal73
  • tuky5g
  • nasycené3g
  • sacharidy5g
  • cukry1g
  • vláknina0g
  • proteín3g
  • sůl0.3g

Postup přípravy

  • krok 1

    Předehřejte troubu na 190 °C nebo na 170 °C na horkovzduch. Smíchejte 100 g strouhaného gruyèru, crème fraîche a dijonskou hořčici. Ochuťte solí, černým pepřem a špetkou muškátového oříšku a rozetřete polovinu směsi na 5 plátků bílého chleba. Poklaďte plátky šunky a přiklopte dalšími plátky chleba.

  • krok 2

    Jednu stranu sendviče namažte změklým máslem a položte na plech stranou s máslem dolů. Na nenamazanou stranu dejte zbytek sýrové směsi a zbývajících 50 g strouhaného gruyèru. Lze připravit den předem a nechat vychladit.

  • krok 3

    Před podáváním zapečte v troubě 20 minut dozlatova, pak sendviče nakrájejte na kousky (můžete zpevnit zapíchnutím párátek) a ihned podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama