reklama

  • 4 kuřecí prsa bez kůže a kostí
  • 100 g hladké mouky
  • 3 vejce
    rozšlehaná
  • 200 g jemné strouhanky
  • slunečnicový olej
    nebo jiný rostlinný olej, na smažení
  • řeřicha
    na ozdobení
  • klínky citronu
    k podávání

Na máslo

  • 1 stroužek česneku
    rozdrcený
  • hrst petrželky
    listy jemně nasekané
  • 2 estragon
    listy jemně nasekané
  • 50 g másla
    změklého
  • citronová šťáva

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal696
  • tuky35g
  • nasycené11g
  • sacharidy59g
  • cukry2g
  • vláknina2g
  • proteín40g
  • sůl1.5g
    s nízkým obsahem
reklama

Postup přípravy

  • krok 1

    Na přípravu másla vložte všechny ingredience do mísy a důkladně dochuťte pepřem a trochou soli. Míchejte, dokud se vše dobře nespojí, pak přendejte na kus potravinové fólie a zarolujte do válečku. Chlaďte, dokud se máslo nezpevní. Lze připravit až tři dny dopředu nebo zmrazit na jeden měsíc.

  • krok 2

    Každé kuřecí prso položte hladkou stranou dolů a odstraňte malý filet. Maso naplocho prořízněte do poloviny, abyste vytvořili kapsu; je důležité neproříznout maso úplně skrz. Pak přikryjte prso kouskem potravinové fólie a pomocí paličky na maso nebo válečku ho lehce ztenčete. Na jiné části prkna lehce rozklepejte i malý filet.

  • krok 3

    Rozdělte máslo na čtyři části a stlačte do plochých disků. Do každé z kapes, které jste vytvořili, vložte jeden máslový disk. Přikryjte každý malým filetem a kapsu uzavřete. Odložte stranou.

  • krok 4

    Do samostatných mělkých nádob nasypte mouku, vejce a strouhanku. Postupně obalujte každé prso v mouce, pak ve vejci, poté ve strouhance, pak znovu ve vejci a nakonec opět ve strouhance. Odložte stranou. Kuře může být připraveno den předem a uloženo v lednici nebo zmrazeno na jeden měsíc – před vařením zcela rozmrazte.

  • krok 5

    Předehřejte troubu na 200 °C nebo na 180 °C na horkovzduch. Rozehřejte dostatečnou vrstvu oleje na velké pánvi a jakmile je horký, snižte teplotu na střední. Masové kapsy smažte 2-3 minuty z každé strany, dokud nejsou tmavě zlaté. Přendejte je na kuchyňskou papírovou utěrku, aby nasála přebytečný olej a pak je přesuňte do pekáče. Pečte v troubě 20 minut, nebo dokud nejsou kapsy pevné na dotek i v nejširší části. Podávejte s klínky citronu a řeřichou a s vaší oblíbenou přílohou.

reklama
reklama
reklama
reklama