
Moderní kuřecí kyjev
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- plus chlazení
- Snadné
- Porce 4
- 4 kuřecí prsa bez kůže a kostí
- 100 g hladké mouky
- 3 vejcerozšlehaná
- 200 g jemné strouhanky
- slunečnicový olejnebo jiný rostlinný olej, na smažení
- řeřichana ozdobení
- klínky citronuk podávání
Na máslo
- 1 stroužek česnekurozdrcený
- hrst petrželkylisty jemně nasekané
- 2 estragonlisty jemně nasekané
- 50 g máslazměklého
- citronová šťáva
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal696
- tuky35g
- nasycené11g
- sacharidy59g
- cukry2g
- vláknina2g
- proteín40g
- sůl1.5gs nízkým obsahem
Postup přípravy
krok 1
Na přípravu másla vložte všechny ingredience do mísy a důkladně dochuťte pepřem a trochou soli. Míchejte, dokud se vše dobře nespojí, pak přendejte na kus potravinové fólie a zarolujte do válečku. Chlaďte, dokud se máslo nezpevní. Lze připravit až tři dny dopředu nebo zmrazit na jeden měsíc.
krok 2
Každé kuřecí prso položte hladkou stranou dolů a odstraňte malý filet. Maso naplocho prořízněte do poloviny, abyste vytvořili kapsu; je důležité neproříznout maso úplně skrz. Pak přikryjte prso kouskem potravinové fólie a pomocí paličky na maso nebo válečku ho lehce ztenčete. Na jiné části prkna lehce rozklepejte i malý filet.
krok 3
Rozdělte máslo na čtyři části a stlačte do plochých disků. Do každé z kapes, které jste vytvořili, vložte jeden máslový disk. Přikryjte každý malým filetem a kapsu uzavřete. Odložte stranou.
krok 4
Do samostatných mělkých nádob nasypte mouku, vejce a strouhanku. Postupně obalujte každé prso v mouce, pak ve vejci, poté ve strouhance, pak znovu ve vejci a nakonec opět ve strouhance. Odložte stranou. Kuře může být připraveno den předem a uloženo v lednici nebo zmrazeno na jeden měsíc – před vařením zcela rozmrazte.
krok 5
Předehřejte troubu na 200 °C nebo na 180 °C na horkovzduch. Rozehřejte dostatečnou vrstvu oleje na velké pánvi a jakmile je horký, snižte teplotu na střední. Masové kapsy smažte 2-3 minuty z každé strany, dokud nejsou tmavě zlaté. Přendejte je na kuchyňskou papírovou utěrku, aby nasála přebytečný olej a pak je přesuňte do pekáče. Pečte v troubě 20 minut, nebo dokud nejsou kapsy pevné na dotek i v nejširší části. Podávejte s klínky citronu a řeřichou a s vaší oblíbenou přílohou.