Rychlé recepty s mořskými plody: Dejte šanci krevetám i kalmárům
Showing 1 to 17 of 17 results
Polévka Tom Yum s krevetami
Lahodná thajská "horká a kyselá" polévka, jak ji vaří britsko - australský kuchař John Torode
Krevety na másle s chilli
Není nic lepšího než čerstvě připravené krevety. Tyhle potřebují pouze máslo, petrželku a trochu chilli
Vrstvený krevetový salát
Rychlý vrstvený salát nabitý chutěmi - skvělá obměna běžného salátu. Tento salát z jednoduchých surovin vás díky svěží chuti krevet vezme zpět na dovolenou v přímořských oblastech a naladí na letní atmosféru.
Šťavnaté krevety na česneku
Připravte si rychlé krevety plné chuti. Hotovo budete mít do čtvrt hodiny.
Thajské nudle s krevetami
Krevety, vejce a nudle - to všechno hotové za 30 minut. Ideální rychlá večeře uprostřed hektického týdne
Citronové těstoviny s krevetami a brokolicí
Jednoduché těstoviny s krevetami a brokolicí doplňuje svěží citronová omáčka, na kterou můžete použít crème fraîche nebo smetanu s vysokým obsahem tuku. Co se týče těstovin, my jsme zvolili farfalle (motýlky), ale na tenhle rychlý pokrm k obědu či k večeři se hodí prakticky jakýkoliv druh krátké pasty.
Salát s melounem, krevetami a avokádem
Je příliš velké horko na vaření? Tento superzdravý salát je osvěžujícím lehkým obědem nebo předkrmem. Salát s melounem, krevetami a avokádem dejte před podáváním na pár minut pořdně vychladit.
Závitky z filo těsta s krevetami
Tyto zdravé krevetové závitky jsou skvělým lehkým obědem nebo svačinou. Podávejte je s miskou sladké chilli omáčky navíc k namáčení a doplnit je můžete i lehkým zeleným salátem.
Krémové těstoviny s krevetami
Lahodné těstoviny s krevetami zazáří jako oběd či večeře, které máte za 20 minut na stole. Doporučujeme použít druh těstovin zvaný linguine, jejichž plochý povrch báječně naváže krémovou omáčku z crème fraîche.
Citronové krevety s avokádem
Citronové krevety s avokádem jsou velmi rychlý dezert, který se vyplatí připravit alespoň dvě hodiny předem, aby se stihl dostatečně vychladit. Doporučujeme ho servírovat ve skleničkách nebo skleněných miskách, aby lépe vynikly jeho barvené vrstvy.
Placičky z krevet a kukuřice
Placičky s chutí římského kmínu. Podávejte jako předkrm, svačinu nebo nápaditou přílohu
Salát s grilovanými kalamáry
Marinováním olihní před hozením na gril nebo na pánev jim dodáte skvělou chuť. Doplňte je salátem z manga, avokáda a černých fazolí.
Mušle na cideru s kysanou smetanou
Slávky jsou skutečnou lahůdkou, která vyžaduje miminum příprav a úsilí. Podávejte toto jednoduché jídlo s křupavým chlebem jako speciální jídlo pro dva.
Těstoviny s mušlemi à la mouclade
Mouclade je francouzské jídlo, v němž se mušle snoubí s pikantní omáčkou. Jemné kari koření zvýrazní chuť slávek, aniž by je přebilo. Skvělá lahůdka pro dva!
Vietnamský salát s mořskými plody
Rychlý vietnamský salát s mořskými plody vyniká pikantní sladkokyselou zálivkou. Skvělý tip na zdravou večeři pro milovníky asijských chutí a mořských plodů, který máte na talíři za deset minut.
Špagety s rajčatovou omáčkou a mořskými plody
Chilli, semínka fenyklu a uzená paprika dodávají pikantní chuť bohaté rajčatové omáčce. Špagety s rajčatovou omáčkou a mořskými plody zvládnete připravit během několika minut a než se nadějete, zůstanou po nich jen prázdné talíře.
Tažín z mořských plodů
K přípravě tažínu, populárního severoafrického pokrmu z jednoho hrnce, bez obav použijte mražené mořské plody. Podávejte s pikantním mandlovým kuskusem.