Mražený čokoládovo-oříškový cheesecake
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Plus mrazení přes noc
- Snadné
- 12 porcí
Skip to ingredients
Suroviny
- 200 g cornflakes s medem a oříšky
- 800 g čokoládovo-oříškový krém, ideálně z lískových ořechů
- 360 g smetanový krémový sýr
- 1 lžíce pražené a nasekané lískové ořechy
Postup přípravy
- KROK 1
Cornflaky a 200 g čokoládovo-oříškového krému prošlehejte v míse, aby se spojily – nemusíte se bát, kukuřičné lupínky se nerozdrtí. Směs vtlačte na odnímatelné dno dortové formy o průměru 23 cm.
- KROK 2
V jiné misce vyšlehejte smetanový krémový sýr do hladka a poté do něj vmíchejte zbylý čokoládovo-oříškový krém. Naneste na základ z cornflaků, pevně obalte potravinářskou fólií a dort nechte přes noc zmrazit.
- KROK 3
Dort vyjměte z mrazáku 30 minut před podáváním, nebo ve chvíli, kdy půjde snadno krájet ostrým nožem. Podávejte nakrájené na řezy a posypané praženými lískovými oříšky. V mrazničce cheesecake vydrží až 1 měsíc.