reklama

  • 3 mrkve
    hrubě nastrouhané
  • 2 šalotky
    nebo 1 cibule, jemně nakrájená
  • 25 g čerstvého koriandru
    hrubě nasekaného
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička kmínu
  • chilli prášek
    (volitelně)
  • 1 vejce
    rozšlehané
  • 100 g kukuřičného škrobu
  • slunečnicový olej
    na smažení

Na servírování

  • 100 g bílého jogurtu
  • 2 lžíce nakládané limetky
    (hrubě nasekané, pokud je příliš hrubá)
  • 1 hrst listů máty
    hrubě nasekaných

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal265
  • tuky14g
  • nasycené2g
  • sacharidy30g
  • cukry7g
  • vláknina3g
  • proteín4g
  • sůl1.49g
reklama

Postup přípravy

  • krok 1

    Mrkve a šalotky nebo cibuli dejte do cedníku nad dřez a promíchejte s 1 lžičkou mořské soli. Nechte 10 minut zavadnout. Mezitím si připravte dip smícháním jogurtu, nakládané limetky a máty. Nechte odležet v lednici, dokud nebudete připraveni k podávání.

  • krok 2

    Když zelenina zavadne, zabalte ji do čisté kuchyňské utěrky a vymačkejte přebytečnou vodu. Dejte do mísy spolu s koriandrem, kořením a vejcem a dobře promíchejte. Přidejte kukuřičný škrob a míchejte, dokud není zelenina rovnoměrně pokryta hustým těstem - je důležité, aby byl veškerý kukuřičný škrob zapracován do těsta.

  • krok 3

    Naplňte hlubokou širokou pánev olejem nejvýše do dvou třetin a zahřejte na 180 °C, nebo dokud kostička chleba vhozená dovnitř nezhnědne za 20 sekund. Smažte po dávkách, dvě lžíce směsi na dávku, dobře od sebe vzdálené, a smažte 2 minuty z jedné strany, poté 1-2 minuty z druhé strany, dokud nejsou zlaté a křupavé. Pomocí děrované lžíce pakory vyndejte z oleje a nechte okapat na kuchyňské utěrce. Podávejte horké s dipem.

reklama
reklama
reklama
reklama