
Mrkvové pakory
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Vytvoří 4 - 8 ks (podle velikosti
- 3 mrkvehrubě nastrouhané
- 2 šalotkynebo 1 cibule, jemně nakrájená
- 25 g čerstvého koriandruhrubě nasekaného
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička kmínu
- chilli prášek(volitelně)
- 1 vejcerozšlehané
- 100 g kukuřičného škrobu
- slunečnicový olejna smažení
Na servírování
- 100 g bílého jogurtu
- 2 lžíce nakládané limetky(hrubě nasekané, pokud je příliš hrubá)
- 1 hrst listů mátyhrubě nasekaných
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal265
- tuky14g
- nasycené2g
- sacharidy30g
- cukry7g
- vláknina3g
- proteín4g
- sůl1.49g
Postup přípravy
krok 1
Mrkve a šalotky nebo cibuli dejte do cedníku nad dřez a promíchejte s 1 lžičkou mořské soli. Nechte 10 minut zavadnout. Mezitím si připravte dip smícháním jogurtu, nakládané limetky a máty. Nechte odležet v lednici, dokud nebudete připraveni k podávání.
krok 2
Když zelenina zavadne, zabalte ji do čisté kuchyňské utěrky a vymačkejte přebytečnou vodu. Dejte do mísy spolu s koriandrem, kořením a vejcem a dobře promíchejte. Přidejte kukuřičný škrob a míchejte, dokud není zelenina rovnoměrně pokryta hustým těstem - je důležité, aby byl veškerý kukuřičný škrob zapracován do těsta.
krok 3
Naplňte hlubokou širokou pánev olejem nejvýše do dvou třetin a zahřejte na 180 °C, nebo dokud kostička chleba vhozená dovnitř nezhnědne za 20 sekund. Smažte po dávkách, dvě lžíce směsi na dávku, dobře od sebe vzdálené, a smažte 2 minuty z jedné strany, poté 1-2 minuty z druhé strany, dokud nejsou zlaté a křupavé. Pomocí děrované lžíce pakory vyndejte z oleje a nechte okapat na kuchyňské utěrce. Podávejte horké s dipem.