Nejlepší čokoládové brownies s malinami
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 15 čtverečků
Přejít na suroviny
- 200 g hořké čokoládynalámané na kousky
- 100 g mléčné čokoládynalámané na kousky
- 250 g másla
- 400 g hnědého cukru
- 4 velká vejce
- 140 g hladké mouky
- 50 g kakaa
- 200 g malin
- 1 velká špetka soli
- kcal389
- tuky22g
- nasycené13g
- sacharidy44g
- cukry38g
- vláknina2g
- proteín5g
- sůl0.4g
Postup přípravy
krok 1
Předehřejte troubu na 180 °C nebo na horkovzduch na 160 °C. Vyložte plech o rozměrech 20 x 30 cm pečicím papírem. Do hrnce dejte čokoládu, máslo a cukr a pomalu rozpusťte, občas promíchejte vařečkou. Pak odstavte z ohně.
krok 2
Do rozpuštěné čokoládové směsi vmíchejte vejce, jedno po druhém. Přidejte mouku a kakao prosáté přes síto a zamíchejte. Do těsta vmíchejte polovinu malin, nalijte do plechu a posypte zbylými malinami. Pečte 30 minut, nebo pokud preferujete pevnější texturu, o 5 minut déle. Nechte úplně vychladnout a pak nakrájejte na čtverečky. Uchovávejte v uzavřené nádobě až 3 dny.