reklama

  • 200 g hořké čokolády
    nalámané na kousky
  • 100 g mléčné čokolády
    nalámané na kousky
  • 250 g másla
  • 400 g hnědého cukru
  • 4 velká vejce
  • 140 g hladké mouky
  • 50 g kakaa
  • 200 g malin
  • 1 velká špetka soli

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal389
  • tuky22g
  • nasycené13g
  • sacharidy44g
  • cukry38g
  • vláknina2g
  • proteín5g
  • sůl0.4g

Postup přípravy

  • krok 1

    Předehřejte troubu na 180 °C nebo na horkovzduch na 160 °C. Vyložte plech o rozměrech 20 x 30 cm pečicím papírem. Do hrnce dejte čokoládu, máslo a cukr a pomalu rozpusťte, občas promíchejte vařečkou. Pak odstavte z ohně.

  • krok 2

    Do rozpuštěné čokoládové směsi vmíchejte vejce, jedno po druhém. Přidejte mouku a kakao prosáté přes síto a zamíchejte. Do těsta vmíchejte polovinu malin, nalijte do plechu a posypte zbylými malinami. Pečte 30 minut, nebo pokud preferujete pevnější texturu, o 5 minut déle. Nechte úplně vychladnout a pak nakrájejte na čtverečky. Uchovávejte v uzavřené nádobě až 3 dny.

reklama
reklama
reklama
reklama