reklama

  • 330 g datlí bez pecek
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 80 g mletých mandlí
    plus extra - pokud je potřeba
  • ½ lžičky skořice
  • ½ lžičky mletého zázvoru
  • 80 g mandlových lupínků
  • 80 g pekanových ořechů
    nahrubo nasekaných

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal204
  • tuky10g
  • nasycené1g
  • sacharidy22g
  • cukry22g
  • vláknina2g
  • proteín4g
  • sůl0g

Postup přípravy

  • krok 1

    Rozmixujte datle a vanilkový extrakt pomocí kuchyňského robotu nebo tyčového mixéru spolu s 2 lžícemi vody. Přidejte mleté mandle a koření a mixujte, dokud se vše nespojí. Možná budete potřebovat přidat více mletých mandlí, v tom případě přidávejte po 1 lžičce, dokud směs nebude dostatečně tuhá.

  • krok 2

    Přimíchejte mandlové lupínky a pekany. Směs přeneste na máslem vymazaný plech a urovnejte ji do rovnoměrné vrstvy. Nechte ztuhnout v lednici.

  • krok 3

    Vyklopte na prkénko a nakrájejte na kousky velikosti sousta.

reklama
reklama
reklama
reklama