Nudle s kachnou a jarní cibulkou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Přejít na suroviny
- 1 lžíce olej
- 6 jarní cibulkanakrájená na krátké kousky
- kousek velikosti palce zázvoroloupaný a nakrájený
- 1/2 hlávky čínské zelíjemně nakrájené
- 1 plechovka vodní kaštanyodkapané a nakrájené na plátky
- 2 kachní prsauvařené a nakrájené
- 4 lžíce sójová omáčka
- 200 g vaječné nudleuvařené
- malý svazek koriandr čerstvýnasekaný
- sezamový olejna pokapání
- kcal671
- tuky45g
- nasycené11g
- sacharidy41g
- cukry5g
- vláknina2g
- proteín28g
- sůl3.67g
Postup přípravy
krok 1
Ve woku rozehřejte olej. Vhoďte jarní cibulku a zázvor, smažte 1 minutu a poté přidejte zelí. Za stálého míchání opékejte do zvadnutí, poté přidejte vodní kaštany a kachnu a rychle míchejte, aby se vše prohřálo. (Recept můžete v tuto chvíli nechat vychladnout a skladovat na později s tím, že jej dokončíte těsně před podáváním.)
krok 2
Přidejte sójovou omáčku (pokud dokončujete před servírováním ) a vše promíchejte. Vyklopte na talíř a udržujte v teple. Posypte koriandrem a těsně před podáváním zakápněte trochou odložené kachní šťávy (pokud ji máte) a trochou sezamového oleje.