reklama

Suroviny

  • 1 lžíce olej
  • 6 jarní cibulka, nakrájená na krátké kousky
  • kousek velikosti palce zázvor, oloupaný a nakrájený
  • 1/2 hlávky čínské zelí, jemně nakrájené
  • 1 plechovka vodní kaštany, odkapané a nakrájené na plátky
  • 2 kachní prsa, uvařené a nakrájené
  • 4 lžíce sójová omáčka
  • 200 g vaječné nudle, uvařené
  • malý svazek koriandr čerstvý, nasekaný
  • sezamový olej, na pokapání

Postup přípravy

  • KROK 1

    Ve woku rozehřejte olej. Vhoďte jarní cibulku a zázvor, smažte 1 minutu a poté přidejte zelí. Za stálého míchání opékejte do zvadnutí, poté přidejte vodní kaštany a kachnu a rychle míchejte, aby se vše prohřálo. (Recept můžete v tuto chvíli nechat vychladnout a skladovat na později s tím, že jej dokončíte těsně před podáváním.)

  • KROK 2

    Přidejte sójovou omáčku (pokud dokončujete před servírováním ) a vše promíchejte. Vyklopte na talíř a udržujte v teple. Posypte koriandrem a těsně před podáváním zakápněte trochou odložené kachní šťávy (pokud ji máte) a trochou sezamového oleje.

reklama
reklama
reklama
reklama