reklama

  • 1 lžíce olej
  • 6 jarní cibulka
    nakrájená na krátké kousky
  • kousek velikosti palce zázvor
    oloupaný a nakrájený
  • 1/2 hlávky čínské zelí
    jemně nakrájené
  • 1 plechovka vodní kaštany
    odkapané a nakrájené na plátky
  • 2 kachní prsa
    uvařené a nakrájené
  • 4 lžíce sójová omáčka
  • 200 g vaječné nudle
    uvařené
  • malý svazek koriandr čerstvý
    nasekaný
  • sezamový olej
    na pokapání

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal671
  • tuky45g
  • nasycené11g
  • sacharidy41g
  • cukry5g
  • vláknina2g
  • proteín28g
  • sůl3.67g

Postup přípravy

  • krok 1

    Ve woku rozehřejte olej. Vhoďte jarní cibulku a zázvor, smažte 1 minutu a poté přidejte zelí. Za stálého míchání opékejte do zvadnutí, poté přidejte vodní kaštany a kachnu a rychle míchejte, aby se vše prohřálo. (Recept můžete v tuto chvíli nechat vychladnout a skladovat na později s tím, že jej dokončíte těsně před podáváním.)

  • krok 2

    Přidejte sójovou omáčku (pokud dokončujete před servírováním ) a vše promíchejte. Vyklopte na talíř a udržujte v teple. Posypte koriandrem a těsně před podáváním zakápněte trochou odložené kachní šťávy (pokud ji máte) a trochou sezamového oleje.

reklama
reklama
reklama
reklama