reklama

  • 100 g ricotty
  • 25 g modrého sýra (niva, gorgonzola)
    nasekaný
  • 2 jarní cibulky
    jen bílé části, velmi jemně nasekané
  • 1 okurka
    nakrájená na silnější plátky

Na hroznové kanapky

  • 16 malé černé hrozny
  • 4 pražené pekanové ořechy
    půlky, nakrájené na plátky

Na kanapky s granátovým jablkem

  • 40 g semínek z granátového jablka
  • čerstvé listy tymiánu

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal17
  • tuky1g
    s nízkým obsahem
  • nasycené0g
    s nízkým obsahem
  • sacharidy1g
  • cukry1g
  • vláknina0g
  • proteín1g
  • sůl0.1g

Postup přípravy

  • krok 1

    Ricottu vyšlehejte s modrým sýrem a cibulkou, dohladka. Plátky okurek rozložte na velký podnos. Na každý plátek okurky dejte trochu sýrové směsi - můžete ji i nastříkat zdobicí špičkou, pokud chcete profesionální vzhled.

  • krok 2

    Polovinu kanapek dozdobte hroznem a plátkem pekanového ořechu, druhou polovinu granátovými semínky a tymiánem. Uchovávejte v chladu až do podávání. V lednici vydrží až jeden den.

reklama
reklama
reklama
reklama