Okurkové kanapky s modrým sýrem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Bez vaření
- Velmi snadné
- 32 ks (16 od každé chuti)
Přejít na suroviny
- 100 g ricotty
- 25 g modrého sýra (niva, gorgonzola)nasekaný
- 2 jarní cibulkyjen bílé části, velmi jemně nasekané
- 1 okurkanakrájená na silnější plátky
Na hroznové kanapky
- 16 malé černé hrozny
- 4 pražené pekanové ořechypůlky, nakrájené na plátky
Na kanapky s granátovým jablkem
- 40 g semínek z granátového jablka
- čerstvé listy tymiánu
- kcal17
- tuky1gs nízkým obsahem
- nasycené0gs nízkým obsahem
- sacharidy1g
- cukry1g
- vláknina0g
- proteín1g
- sůl0.1g
Postup přípravy
krok 1
Ricottu vyšlehejte s modrým sýrem a cibulkou, dohladka. Plátky okurek rozložte na velký podnos. Na každý plátek okurky dejte trochu sýrové směsi - můžete ji i nastříkat zdobicí špičkou, pokud chcete profesionální vzhled.
krok 2
Polovinu kanapek dozdobte hroznem a plátkem pekanového ořechu, druhou polovinu granátovými semínky a tymiánem. Uchovávejte v chladu až do podávání. V lednici vydrží až jeden den.