reklama

  • 50 g másla
    plus trochu na vymazání plechu
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 1 dezertní jablko
    neloupané a hrubě nastrouhané (potřebujete 85 g)
  • 1 lžička skořice
  • 50 g rozinek
  • 50 g ovesných vloček
  • 50 g špaldové mouky
  • 40 g neloupaných lískových oříšků
    nakrájených na hrubé plátky
  • 1 vejce

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal146
  • tuky8g
  • nasycené3g
  • sacharidy15g
  • cukry8g
  • vláknina2g
  • proteín2g
  • sůl0.1g

Postup přípravy

  • krok 1

    Předehřejte troubu na 180 °C, nebo na 160 °C na horkovzduch a lehce vymažte nepřilnavý plech na pečení (nebo vyložte běžný plech pečicím papírem). Do malé nepřilnavé pánve dejte máslo a javorový sirup a roztavte je dohromady, poté přidejte nastrouhané jablko a za stálého míchání vařte na středním ohni dokud nezměkne, asi 6-7 minut. Pak vmíchejte skořici a rozinky a směs nechte vychladnout.

  • krok 2

    V míse smíchejte ovesné vločky, špaldovou mouku a lískové oříšky, přidejte prochladlou jablečnou směs z pánve, poté přidejte vejce a vše dobře promíchejte.

  • krok 3

    Lžící naneste na plech, dobře od sebe, aby vzniklo 9 hromádek, poté jemně stlačte do tvaru sušenek. Pečte 18-20 minut dozlatova, poté nechte vychladnout na mřížce. Vydrží 3 dny v uzavřené nádobě nebo 6 týdnů v mrazáku.

reklama
reklama
reklama
reklama