
Pečená cizrna
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Porce 2
Přejít na suroviny
- 400 g cizrny z plechovky
- 2 lžičky olivového oleje
- mletý kmín
- sladká paprika
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal181
- tuky7g
- nasycené1g
- sacharidy18g
- cukry1g
- vláknina7gbohatý na
- proteín9g
- sůl0g
Postup přípravy
krok 1
Předehřejte troubu na 180 °C nebo na 160 °C s ventilátorem. Cizrnu slijte v sítu a dobře opláchněte. Setřeste přebytečnou vodu a cizrnu rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem.
krok 2
Rozprostřenou cizrnu pokapejte olejem, posypte kmínem a paprikou a osolte špetkou soli. Promíchejte, aby byla cizrna rovnoměrně pokrytá. Pečte 15 minut, v polovině pečení promíchejte, dokud nebude křupavá. Užijte si teplé nebo studené.