reklama

  • 2,25 kg celé kuře
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1 lžička sušených bylinek
  • 1 lžička sušeného česneku
  • mletý pepř

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal409
  • tuky26g
  • nasycené6g
  • sacharidy0.3g
  • cukry0.1g
  • vláknina0.2g
  • proteín43g
    bohatý na
  • sůl0.8g
    s nízkým obsahem

Postup přípravy

  • krok 1

    Kuře důkladně omyjte. Smíchejte olej, papriku, sušené bylinky a česnek s ½ lžičky soli a dostatkem čerstvě mletého černého pepře v malé misce. Dejte kuře do velké mísy a ze všech stran ho potřete směsí kořeněného oleje.

  • krok 2

    Předehřejte horkovzdušnou fritézu na 180 °C, poté opatrně vložte kuře do fritézy, prsy dolů. Pečte 30 minut, pak kuře otočte a pečte dalších 10 minut. Zvyšte teplotu na 200 °C a pečte posledních 10-15 minut, aby byla kůže křupavá. Můžete vyzkoušet vpíchnutím teploměru do kuřete - teplota uvnitř masa by měla být nejméně 70 °C.

reklama
reklama
reklama
reklama