Pečené kuře v horkovzdušné fritéze
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 6
Přejít na suroviny
- 2,25 kg celé kuře
- 3 lžíce rostlinného oleje
- 1 lžička uzené papriky
- 1 lžička sušených bylinek
- 1 lžička sušeného česneku
- mletý pepř
- kcal409
- tuky26g
- nasycené6g
- sacharidy0.3g
- cukry0.1g
- vláknina0.2g
- proteín43gbohatý na
- sůl0.8gs nízkým obsahem
Postup přípravy
krok 1
Kuře důkladně omyjte. Smíchejte olej, papriku, sušené bylinky a česnek s ½ lžičky soli a dostatkem čerstvě mletého černého pepře v malé misce. Dejte kuře do velké mísy a ze všech stran ho potřete směsí kořeněného oleje.
krok 2
Předehřejte horkovzdušnou fritézu na 180 °C, poté opatrně vložte kuře do fritézy, prsy dolů. Pečte 30 minut, pak kuře otočte a pečte dalších 10 minut. Zvyšte teplotu na 200 °C a pečte posledních 10-15 minut, aby byla kůže křupavá. Můžete vyzkoušet vpíchnutím teploměru do kuřete - teplota uvnitř masa by měla být nejméně 70 °C.