reklama

  • 4 filety z lososa bez kůže
  • 1 lžíce olivového oleje
    nebo rozpuštěného másla
  • nasekané bylinky
  • plátky citronu a dušená brokolice s dlouhými stonky
    k podávání (volitelné

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal354
  • tuky23g
  • nasycené4g
  • sacharidy1g
  • cukry0.2g
  • vláknina0.4g
  • proteín35g
    bohatý na
  • sůl0.1g
    s nízkým obsahem

Postup přípravy

  • krok 1

    Předehřejte troubu na 180°C, nebo na 160°C na horkovzduch. Každý filet potřete olejem nebo máslem a dobře okořeňte podle chuti.

  • krok 2

    Připravené filety vložte do pekáčku a přikryjte ho, pokud preferujete jemnějšího lososa. Chcete-li, aby se maso lehce opeklo, pekáček nechte odkrytý.

  • krok 3

    Pečte 10-15 minut (nebo asi 4 minuty na každý 1 cm tloušťky), dokud není maso neprůhledné a snadno se nerozpadá. Posypejte nasekanými bylinkami a servírujte s plátky citronu a dušenou brokolicí s dlouhými stonky.

reklama
reklama
reklama
reklama