Pečený losos
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 4 filety z lososa bez kůže
- 1 lžíce olivového olejenebo rozpuštěného másla
- nasekané bylinky
- plátky citronu a dušená brokolice s dlouhými stonkyk podávání (volitelné
- kcal354
- tuky23g
- nasycené4g
- sacharidy1g
- cukry0.2g
- vláknina0.4g
- proteín35gbohatý na
- sůl0.1gs nízkým obsahem
Postup přípravy
krok 1
Předehřejte troubu na 180°C, nebo na 160°C na horkovzduch. Každý filet potřete olejem nebo máslem a dobře okořeňte podle chuti.
krok 2
Připravené filety vložte do pekáčku a přikryjte ho, pokud preferujete jemnějšího lososa. Chcete-li, aby se maso lehce opeklo, pekáček nechte odkrytý.
krok 3
Pečte 10-15 minut (nebo asi 4 minuty na každý 1 cm tloušťky), dokud není maso neprůhledné a snadno se nerozpadá. Posypejte nasekanými bylinkami a servírujte s plátky citronu a dušenou brokolicí s dlouhými stonky.