reklama

Suroviny

  • 4 filety z lososa bez kůže
  • 1 lžíce olivového oleje, nebo rozpuštěného másla
  • nasekané bylinky,
  • plátky citronu a dušená brokolice s dlouhými stonky k podávání (volitelné

Postup přípravy

  • KROK 1

    Předehřejte troubu na 180°C, nebo na 160°C na horkovzduch. Každý filet potřete olejem nebo máslem a dobře okořeňte podle chuti.

  • KROK 2

    Připravené filety vložte do pekáčku a přikryjte ho, pokud preferujete jemnějšího lososa. Chcete-li, aby se maso lehce opeklo, pekáček nechte odkrytý.

  • KROK 3

    Pečte 10-15 minut (nebo asi 4 minuty na každý 1 cm tloušťky), dokud není maso neprůhledné a snadno se nerozpadá. Posypejte nasekanými bylinkami a servírujte s plátky citronu a dušenou brokolicí s dlouhými stonky.

reklama
reklama
reklama
reklama