Pečený losos
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 4
Skip to ingredients
Suroviny
- 4 filety z lososa bez kůže
- 1 lžíce olivového oleje, nebo rozpuštěného másla
- nasekané bylinky,
- plátky citronu a dušená brokolice s dlouhými stonky k podávání (volitelné
Postup přípravy
- KROK 1
Předehřejte troubu na 180°C, nebo na 160°C na horkovzduch. Každý filet potřete olejem nebo máslem a dobře okořeňte podle chuti.
- KROK 2
Připravené filety vložte do pekáčku a přikryjte ho, pokud preferujete jemnějšího lososa. Chcete-li, aby se maso lehce opeklo, pekáček nechte odkrytý.
- KROK 3
Pečte 10-15 minut (nebo asi 4 minuty na každý 1 cm tloušťky), dokud není maso neprůhledné a snadno se nerozpadá. Posypejte nasekanými bylinkami a servírujte s plátky citronu a dušenou brokolicí s dlouhými stonky.