reklama

  • 225 g hladké mouky
    plus navíc na podsypávání
  • špetka soli
  • 2 lžičky jedlé sody
  • mletý zázvor
  • skořice
  • 75 g másla
  • 100 g měkkého hnědého cukru
  • 100 g zlatého sirupu
    (nebo medu)

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal95
  • tuky2g
  • nasycené1g
  • sacharidy17g
  • cukry9g
  • vláknina0.5g
  • proteín1g
  • sůl0.44g

Postup přípravy

  • krok 1

    Předehřejte troubu na 190 °C nebo na horkovzduch na 170 °C a vyložte plech pečicím papírem. Prosejte mouku, sůl, jedlou sodu, zázvor a skořici do velké mísy. Rozehřejte máslo, cukr a sirup, dokud se nerozpustí. Nechte cukrovou směs mírně vychladnout, poté ji smíchejte se suchými přísadami a vytvořte těsto. Těsto dejte na 30 minut do ledničky.

  • krok 2

    Na lehce pomoučeném povrchu vyválejte těsto na tloušťku 6 mm. Vykrájejte z těsta perníkové figurky pomocí vykrajovátek, poté znovu rozválejte jakékoli zbytky a opakujte. Umístěte vykrájené tvary na připravený plech, ponechte mezi nimi dostatek prostoru, při pečení nabydou na objemu. Pečte 10-15 minut, poté vyjměte z trouby a nechte vychladnout.

reklama
reklama
reklama
reklama