Perníkové figurky
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- 15-20 perníčků
Přejít na suroviny
- 225 g hladké moukyplus navíc na podsypávání
- špetka soli
- 2 lžičky jedlé sody
- mletý zázvor
- skořice
- 75 g másla
- 100 g měkkého hnědého cukru
- 100 g zlatého sirupu(nebo medu)
- kcal95
- tuky2g
- nasycené1g
- sacharidy17g
- cukry9g
- vláknina0.5g
- proteín1g
- sůl0.44g
Postup přípravy
krok 1
Předehřejte troubu na 190 °C nebo na horkovzduch na 170 °C a vyložte plech pečicím papírem. Prosejte mouku, sůl, jedlou sodu, zázvor a skořici do velké mísy. Rozehřejte máslo, cukr a sirup, dokud se nerozpustí. Nechte cukrovou směs mírně vychladnout, poté ji smíchejte se suchými přísadami a vytvořte těsto. Těsto dejte na 30 minut do ledničky.
krok 2
Na lehce pomoučeném povrchu vyválejte těsto na tloušťku 6 mm. Vykrájejte z těsta perníkové figurky pomocí vykrajovátek, poté znovu rozválejte jakékoli zbytky a opakujte. Umístěte vykrájené tvary na připravený plech, ponechte mezi nimi dostatek prostoru, při pečení nabydou na objemu. Pečte 10-15 minut, poté vyjměte z trouby a nechte vychladnout.