reklama

  • 20 g slaného másla
  • 40 g panko strouhanky
  • 9 nakládaných okurek
    plus 1 lžíce nálevu
  • 200 g hustého řeckého jogurtu
  • 100 g měkkého sýra
  • hrst kopru
    jemně nasekaného
  • 1 stroužek česneku
    nastrouhaný
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 6 plátků sýra s chilli
    (nebo jakýkoli plátkový sýr)

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal676
  • tuky52.5g
  • nasycené33.1g
  • sacharidy22.8g
  • cukry8g
  • vláknina2g
  • proteín26.8g
  • sůl5.2g

Postup přípravy

  • krok 1

    Rozpusťte máslo na malé nepřilnavé pánvi na středně vysokém ohni. Jakmile je horké, smažte na něm strouhanku 2-3 minuty nebo dokud nezhnědne. Pak ji přemístěte na talíř k vychladnutí.

  • krok 2

    Odstraňte semínka ze tří nakládaných okurek, nakrájejte je na kostičky a dejte do misky s nálevem, jogurtem, měkkým sýrem, většinou kopru, česnekem a citronovou šťávou. Promíchejte, dochuťte a pak přemístěte do lednice k vychlazení.

  • krok 3

    Zbývající nakládané okurky osušte papírovými utěrkami. Dejte pánev na středně vysoký oheň a jakmile je horká, položte na ni plátek sýra. Měli byste okamžitě slyšet syčení – pokud ne, zvyšte mírně teplotu, ale ne na plný výkon. Mělo by trvat asi minutu, než sýr začne bublat a objeví se malé dírky po celém jeho povrchu. Jakmile jsou dírky rovnoměrné, sundejte pánev z ohně a počkejte asi 10-15 sekund, než se sýr začne zpevňovat. Pak ihned položte okurku úhlopříčně do středu plátku sýra a jemně přeložte dva protilehlé rohy přes sebe. Okurku obalenou v sýru přemístěte na talíř vyložený papírovou utěrkou. Vyčistěte pánev a opakujte se zbývajícími plátky sýra a okurkami.

  • krok 4

    Vmíchejte většinu vychladlé panko strouhanky do dipu, lžící přemístěte do malé servírovací misky a posypte zbývající panko strouhankou a koprem. Podávejte společně se sýrovými závitky.

reklama
reklama
reklama
reklama