Pikantní sýrové závitky s nakládanou okurkou a křupavým dipem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 2
- 20 g slaného másla
- 40 g panko strouhanky
- 9 nakládaných okurekplus 1 lžíce nálevu
- 200 g hustého řeckého jogurtu
- 100 g měkkého sýra
- hrst koprujemně nasekaného
- 1 stroužek česnekunastrouhaný
- 1 lžička citronové šťávy
- 6 plátků sýra s chilli(nebo jakýkoli plátkový sýr)
- kcal676
- tuky52.5g
- nasycené33.1g
- sacharidy22.8g
- cukry8g
- vláknina2g
- proteín26.8g
- sůl5.2g
Postup přípravy
krok 1
Rozpusťte máslo na malé nepřilnavé pánvi na středně vysokém ohni. Jakmile je horké, smažte na něm strouhanku 2-3 minuty nebo dokud nezhnědne. Pak ji přemístěte na talíř k vychladnutí.
krok 2
Odstraňte semínka ze tří nakládaných okurek, nakrájejte je na kostičky a dejte do misky s nálevem, jogurtem, měkkým sýrem, většinou kopru, česnekem a citronovou šťávou. Promíchejte, dochuťte a pak přemístěte do lednice k vychlazení.
krok 3
Zbývající nakládané okurky osušte papírovými utěrkami. Dejte pánev na středně vysoký oheň a jakmile je horká, položte na ni plátek sýra. Měli byste okamžitě slyšet syčení – pokud ne, zvyšte mírně teplotu, ale ne na plný výkon. Mělo by trvat asi minutu, než sýr začne bublat a objeví se malé dírky po celém jeho povrchu. Jakmile jsou dírky rovnoměrné, sundejte pánev z ohně a počkejte asi 10-15 sekund, než se sýr začne zpevňovat. Pak ihned položte okurku úhlopříčně do středu plátku sýra a jemně přeložte dva protilehlé rohy přes sebe. Okurku obalenou v sýru přemístěte na talíř vyložený papírovou utěrkou. Vyčistěte pánev a opakujte se zbývajícími plátky sýra a okurkami.
krok 4
Vmíchejte většinu vychladlé panko strouhanky do dipu, lžící přemístěte do malé servírovací misky a posypte zbývající panko strouhankou a koprem. Podávejte společně se sýrovými závitky.