reklama

  • 150 g pohanky
  • 250 ml ovesného mléka
  • 1 lžička kokosového oleje
  • 2 lžíce lněného semínka
  • 1 banán
  • 1 jablko
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 2 lžíce lískových ořechů
  • 100 g borůvek
  • 1/4 lžičky vanilkového cukru
  • 2 lžíce javorový sirup
  • 2 lžíce kokosu
    nebo kokosových vloček

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal614
  • tuky19.5g
  • nasycené6.5g
  • sacharidy98.5g
  • cukry34.5g
  • vláknina16.5g
    bohatý na
  • proteín16.5g
    bohatý na
  • sůl0.1g
    s nízkým obsahem

Postup přípravy

  • krok 1

    Pohanku přes noc namočte do vody. Před dalším použitím ji dejte na síto, slijte a důkladně propláchněte.

  • krok 2

    Pohanku dejte do hrnce, přilijte ovesné mléko, přiveďte k varu, přidejte kokosový olej a drcené lněné semínko a na mírném ohni nechte 5-10 minut nabobtnat. Mezitím oloupejte banán a nakrájejte na plátky. Jablko omyjte, rozčtvrťte, odstraňte jádřinec, nakrájejte na plátky a pokapejte šťávou z citronu. Lískové ořechy opražte na pánvi bez oleje a poté nasekejte. Borůvky propláchněte a nechte okapat.

  • krok 3

    Pohankovou kaši dochuťte vanilkovým cukrem a javorovým sirupem. Rozdělte na 2 talíře a ozdobte plátky banánu, jablka a borůvkami. Poté posypte nasekanými lískovými ořechy, kokosem a podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama