reklama

Suroviny

  • 150 g pohanky
  • 250 ml ovesného mléka
  • 1 lžička kokosového oleje
  • 2 lžíce lněného semínka
  • 1 banán
  • 1 jablko
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 2 lžíce lískových ořechů
  • 100 g borůvek
  • 1/4 lžičky vanilkového cukru
  • 2 lžíce javorový sirup
  • 2 lžíce kokosu, nebo kokosových vloček

Postup přípravy

  • KROK 1

    Pohanku přes noc namočte do vody. Před dalším použitím ji dejte na síto, slijte a důkladně propláchněte.

  • KROK 2

    Pohanku dejte do hrnce, přilijte ovesné mléko, přiveďte k varu, přidejte kokosový olej a drcené lněné semínko a na mírném ohni nechte 5-10 minut nabobtnat. Mezitím oloupejte banán a nakrájejte na plátky. Jablko omyjte, rozčtvrťte, odstraňte jádřinec, nakrájejte na plátky a pokapejte šťávou z citronu. Lískové ořechy opražte na pánvi bez oleje a poté nasekejte. Borůvky propláchněte a nechte okapat.

  • KROK 3

    Pohankovou kaši dochuťte vanilkovým cukrem a javorovým sirupem. Rozdělte na 2 talíře a ozdobte plátky banánu, jablka a borůvkami. Poté posypte nasekanými lískovými ořechy, kokosem a podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama