Pohanková kaše
- Příprava a čas vaření
- Vaření -
- Velmi snadné
- Porce 2
Skip to ingredients
Suroviny
- 150 g pohanky
- 250 ml ovesného mléka
- 1 lžička kokosového oleje
- 2 lžíce lněného semínka
- 1 banán
- 1 jablko
- 1 lžička citronové šťávy
- 2 lžíce lískových ořechů
- 100 g borůvek
- 1/4 lžičky vanilkového cukru
- 2 lžíce javorový sirup
- 2 lžíce kokosu, nebo kokosových vloček
Postup přípravy
- KROK 1
Pohanku přes noc namočte do vody. Před dalším použitím ji dejte na síto, slijte a důkladně propláchněte.
- KROK 2
Pohanku dejte do hrnce, přilijte ovesné mléko, přiveďte k varu, přidejte kokosový olej a drcené lněné semínko a na mírném ohni nechte 5-10 minut nabobtnat. Mezitím oloupejte banán a nakrájejte na plátky. Jablko omyjte, rozčtvrťte, odstraňte jádřinec, nakrájejte na plátky a pokapejte šťávou z citronu. Lískové ořechy opražte na pánvi bez oleje a poté nasekejte. Borůvky propláchněte a nechte okapat.
- KROK 3
Pohankovou kaši dochuťte vanilkovým cukrem a javorovým sirupem. Rozdělte na 2 talíře a ozdobte plátky banánu, jablka a borůvkami. Poté posypte nasekanými lískovými ořechy, kokosem a podávejte.