Recepty na rychlé zeleninové přílohy: Objevujte krásu zeleninových příloh
Showing 1 to 24 of 29 results
Zelené fazolky se šalotkami
Zelené fazolky jsou vynikající samy o sobě, ale když je vyšperkujete šalotkou na másle, získáte luxusní přílohu. Hodí se k nejrůznějším druhům masa nebo ryb, my doporučujeme třeba vepřovou panenku.
Zelené fazolky s grilovanými rajčaty
Parádní lehká příloha k masu ze zelených fazolek a třešňových rajčátek báječně doprovodí grilované maso.
Hrášek & zelené fazolky s křupavými krutony
Ozvláštněte zeleninovou přílohu z hrášku a zelených fazolek lehce pikantním česnekem, svěží citronovou kůrou a dokonale křupavými krutony. Ty můžete připravit i ze staršího rohlíku, takže jednoduše a efektivně zužitkujete zbytky.
Česnekové zelené fazolky
Naprosto geniální příloha pouze ze tří ingrediencí, která se hodí snad naprosto ke všemu. Ano, jde o zelené fazolky s česnekem. Pokud budete chtít drobnou obměnu, přidejte na závěr sušenou bazalku nebo třeba provensálské koření.
Pečená mrkev na medu
Spojení medu a mrkve je klasika, která nikdy nevyjde z gastro módy. Je to báječná příloha k různým druhům masa, ale bude vám chutnat i samotná s kouskem pečiva.
Mrkev s piniovými oříšky, rozinkami a petrželkou
Podtrhněte sladkou mrkev sušeným ovocem, přidejte texturu piniovými oříšky a navrch zasypte čerstvými bylinkami. A lehký salát, zdravá svačinka nebo nevšední zeleninová příloha jsou na světě.
Mrkev na másle
Mladou karotku poduste na másle se špetkou cukru, který zvýrazní její sladkost
Pikantní kořenová zelenina
Za tímto pikantním zeleninovým receptem nestojí nikdo jiný než Gordon Ramsay - je tedy jasné, že prim bude hrát silná chuť. V receptu se objevuje kořen rostliny kozí brady pórolisté, který trochu připomíná černý kořen - můžete jej vynechat, jídlu ale dodává nezaměnitelnou osobitost
Kořeněné chipsy z kadeřávku
Vyměňte mastné bramborové lupínky za kadeřávkové chipsy z trouby – stačí je pokapat olejem, posypat směsí koření ras el hanout a vložit do trouby
Mladé mrkvičky s estragonem
Využijte sezónní sklizeň mrkve a připravte z ní tuto senzační přílohu nejen k pečenému masu. Mladé mrkvičky s estragonem jsou sladké a bylinka jim dodá na pikantnosti. Nebojte se nať seříznout tak, aby její čast u mrkve zůstala.
Dušený pórek s hráškem
Lehká, lahodná a všestranná příloha, kterou můžete pomalu dusit při přípravě hlavního jídla.
Pórek s hráškem na citronovém másle
Kombinací hrášku a pórku získáte skvělou zeleninovou přílohu k masu nebo bramborám.
Rychlý dušený hrášek se salátem
Dobré jídlo opravdu nemusí být složité. Dušený hrášek obohacený o salát je jedním z nich.
Dušený pórek a hrášek s bylinkovým vinaigrettem
Med, hořčice a bylinky dodávají dušenému pórku a hrášku s bylinkovým vinaigrettem neodolatelnou chuť. Tuto neotřelou přílohu připravíte za 15 minut a servírovat ji můžete třeba s pečeným masem.
Grilovaný salát s hráškem
Grilovaný salát s hráškem je jednoduchá, rychlá a zdravá příloha k různým hlavním chodům. Hodí se třeba ke kuřecímu či jehněčímu masu, ale skvěle si rozumí také s lososem, treskou a dalšími rybami.
Jarní zelenina
Baby mrkvička, zelené fazolky, boby, chřest, hrášek a kapusta nebo zelí – to je svěží a pestrá jarní zelenina, které k dokonalosti stačí kousek másla, cukru a trochu oblíbeného koření. A zdravá zeleninová příloha je připravena pohladit vaše chuťové pohárky!
Dušená zelenina tři v jednom
Rychlá dušená zelenina tři v jednom je velmi praktický pokrm – zatímco se vaří zelenina k příloze, současně se vytváří chutný vývar jakožto základ na omáčku či k přípravě polévky.
Teplá jarní zelenina
Tato zářivě zelená příloha je vynikajícím způsobem, jak podávat zeleninu k nedělní pečeni.
Pikantní restované kapustičky
Růžičková kapusta si vaši pozornost jednoznačně zaslouží. Když ji během přípravy věnujete dostatečnou péči, odmění se svou nasládlou, přesto jemně nahořklou chutí. Pikantní restované kapustičky jsou skvělé k pečenému vepřovému nebo krůtímu masu.
Kapustičky s křupavým prosciuttem
Jednoduše dušenou nebo vařenou růžičkovou kapustu s máslem, citronem a pršutem servírujte jako bezlepkovou přílohu ke slavnostní večeři. Nebo si kapustičky s křupavým prosciuttem připravte jako lehké hlavní jídlo.
Kapustičky na másle se šalvějí a cibulkou
Jak nejraději připravujete růžičkovou kapustu vy? My jí milujeme na másle se šalvějí a cibulkou. Zelenou kompilaci navíc podtrhne hrášek a pořádná dávka mletého pepře. Kapustičky jsou rychlá bezlepková příloha k pečeným masům nebo jako lehké vegetariánské hlavní jídlo.
Růžičková kapusta se sezamem
Růžičková kapusta je vděčnou přílohou především na podzim, kdy je její hlavní sezóna. Lze ji připravit na mnoho způsobů, třeba jako tento, s lehkým nádechem asijské kuchyně. Sladké kapustičky s opraženým sezamem k sobě dokonale ladí.
Vařená kukuřice s koriandrovým máslem
Kukuřičné klasy s bylinkovým máslem se dokonale hodí ke každé grilovačce. Báječně se hodí jako příloha k masu, skvěle však chutnají i samy o sobě jako svačinka.
Grilovaná kukuřice s česnekovou majonézou a strouhaným sýrem
Čím ozvláštnit letní grilování? Přihoďte na rošt kukuřičné klasy a sami se přesvědčíte, jak dobrý nápad to byl. Grilovaná kukuřice s česnekovou majonézou a strouhaným sýrem na brazilský způsob si vaši pozornost rozhodně zaslouží.