Proteinová kaše
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 1
Přejít na suroviny
- 40 g ovesných vloček(nebo bezlepkových, pokud potřebujete)
- 250 ml tekutiny (mléko, ořechové mléko nebo půl mléka/půl vody)plus další 1-2 lžíce, podle potřeby
- 15 g proteinového prášku
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička vanilkového extraktu
Přílohy (volitelné):
- granola
- plátky banánu
- čokoládové kousky
- loupaná konopná semínka
- kcal399
- tuky13g
- nasycené6.7g
- sacharidy39.8g
- cukry12.8g
- vláknina5.2g
- proteín25.7gbohatý na
- sůl0.4gs nízkým obsahem
Postup přípravy
krok 1
Vločky a tekutinu dejte do pánve a vařte na středním ohni 2-3 minuty, nebo dokud nebude směs hustá a krémová. Snižte teplotu, přidejte proteinový prášek a míchejte, dohladka. Podle potřeby přidejte ještě trochu tekutiny, přidejte skořici a vanilku a míchejte další minutu, dokud nebude směs lahodně krémová. Kaše po vychladnutí zhoustne, takže ji sundejte z ohně chvilku předtím, než dosáhne požadované konzistence.
krok 2
Nalijte kaši do misky a podávejte s přílohami podle chuti. Pro další dávku bílkovin navíc jsou konopná semínka skvělou volbou.