reklama

  • 1 citron
    nakrájený na plátky a zbytek rozkrojený napůl
  • 1 pstruh
    vykuchaný a očištěný
  • 1 fenykl
    jemně nakrájený
  • 2 šalotky
    nakrájené
  • bílé víno nebo Vermut
  • olivový olej
  • petrželová nať
    jemně nasekaná
  • vařené brambory

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal200
  • tuky8.1g
  • nasycené1.6g
  • sacharidy3g
  • cukry0g
  • vláknina1.8g
  • proteín28.4g
  • sůl0.23g

Postup přípravy

  • krok 1

    Předehřejte troubu na 200 °C nebo na horkovzduch 180 °C. Vložte plátky citronu do pstruha. Do středu velkého kusu pečicího papíru nebo alobalu rozložte fenykl a položte na něj pstruha.

  • krok 2

    Posypte šalotkou a zalijte vínem nebo vermutem, zakápněte olejem a složte do balíčku. Položte na plech a pečte 25 minut. Pak vyjměte z trouby, otevřete balíček a pstruha posypte petrželkou. Podávejte s vařenými bramborami.

reklama
reklama
reklama
reklama