Pstruh pečený v papíru
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 2
Přejít na suroviny
- 1 citronnakrájený na plátky a zbytek rozkrojený napůl
- 1 pstruhvykuchaný a očištěný
- 1 fenykljemně nakrájený
- 2 šalotkynakrájené
- bílé víno nebo Vermut
- olivový olej
- petrželová naťjemně nasekaná
- vařené brambory
- kcal200
- tuky8.1g
- nasycené1.6g
- sacharidy3g
- cukry0g
- vláknina1.8g
- proteín28.4g
- sůl0.23g
Postup přípravy
krok 1
Předehřejte troubu na 200 °C nebo na horkovzduch 180 °C. Vložte plátky citronu do pstruha. Do středu velkého kusu pečicího papíru nebo alobalu rozložte fenykl a položte na něj pstruha.
krok 2
Posypte šalotkou a zalijte vínem nebo vermutem, zakápněte olejem a složte do balíčku. Položte na plech a pečte 25 minut. Pak vyjměte z trouby, otevřete balíček a pstruha posypte petrželkou. Podávejte s vařenými bramborami.