Rajčatová polévka s těstovinami
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibulenakrájená
- 2 stonky řapíkatého celerunakrájené
- 2 stroužky česnekudrcené
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 400 g krájených rajčat z konzervy
- 400 g cizrny z konzervy(nebo předvařené)
- 150 g orzonebo jiné malé těstoviny
- 700 ml zeleninového vývaru
- 2 lžíce bazalkového pesta
- křupavý chlébk podávání
- kcal349
- tuky12gs nízkým obsahem
- nasycené2gs nízkým obsahem
- sacharidy45g
- cukry9g
- vláknina8g
- proteín12g
- sůl0.6g
Postup přípravy
krok 1
Rozehřejte 1 lžíci olivového oleje ve velkém hrnci. Přidejte cibuli a celer a smažte přibližně 10-15 minut, poté přidejte česnek a smažte další 1 minutu. Vmíchejte všechny ostatní ingredience kromě pesta a zbývajícího oleje a přiveďte k varu.
krok 2
Snižte teplotu a nechte dusit 6-8 minut, nebo dokud nejsou těstoviny měkké. Osolte a opepřete podle chuti, poté nalijte do misek.
krok 3
Zbývající olej smíchejte s pestem a pokapejte jím porce polévky v miskách. Podávejte s kousky křupavého chleba.