reklama

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
    nakrájená
  • 2 stonky řapíkatého celeru
    nakrájené
  • 2 stroužky česneku
    drcené
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 400 g krájených rajčat z konzervy
  • 400 g cizrny z konzervy
    (nebo předvařené)
  • 150 g orzo
    nebo jiné malé těstoviny
  • 700 ml zeleninového vývaru
  • 2 lžíce bazalkového pesta
  • křupavý chléb
    k podávání

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal349
  • tuky12g
    s nízkým obsahem
  • nasycené2g
    s nízkým obsahem
  • sacharidy45g
  • cukry9g
  • vláknina8g
  • proteín12g
  • sůl0.6g

Postup přípravy

  • krok 1

    Rozehřejte 1 lžíci olivového oleje ve velkém hrnci. Přidejte cibuli a celer a smažte přibližně 10-15 minut, poté přidejte česnek a smažte další 1 minutu. Vmíchejte všechny ostatní ingredience kromě pesta a zbývajícího oleje a přiveďte k varu.

  • krok 2

    Snižte teplotu a nechte dusit 6-8 minut, nebo dokud nejsou těstoviny měkké. Osolte a opepřete podle chuti, poté nalijte do misek.

  • krok 3

    Zbývající olej smíchejte s pestem a pokapejte jím porce polévky v miskách. Podávejte s kousky křupavého chleba.

reklama
reklama
reklama
reklama