Je jaro, všechno se probouzí, a i naše talíře jsou daleko pestřejší. Je čas na čerstvé bylinky! Ty jsou synonymem pro zdraví, vitalitu a svěžest. Po každé stránce obohatí naši jarní kuchyni.

Medvědí česnek je pravou jarní delikatesou. Jeho listy nejen že krásně voní a chutnají podobně jako česnek, ale jsou také plné vitaminů a minerálů. Ideální je do salátů, pest nebo jako přísada do jarních polévek.

Petržel, s její čistě zelenou barvou a svěží chutí, není jen skvělým zdrojem vitaminu C, ale také pomáhá osvěžit dech a podporuje trávení. Využití najde v omáčkách, jako ozdoba pokrmů nebo v smoothies.

Kopr, s jeho jedinečnou vůní a chutí, přidává jedinečný charakter rybám, polévkám a salátům. Nezapomeňme na jeho přínos pro naše trávení a podporu imunitního systému.

Sáhnout můžete také po čerstvé máte nebo bazalce. Jaro je totiž ideální k začlenění této zelené nadílky do našeho jídelníčku.

Showing 1 to 22 of 22 results

  • Uzená makrela s kuskusem, řepou a bylinkami

    Uzená makrela s kuskusem, řepou a bylinkami

    Uzená makrela s kuskusem, řepou a bylinkami je extra zdravý recept plný omega mastných kyselin a vlákniny. Tento rybí salát plný zdravých ingrediencí zasytí jako skvělá večeře pro dva a nejspíš vám ještě zbyde do krabičky na oběd.

  • Nové brambory s mátou

    Nové brambory s mátou

    Dodejte novým bramborám osvěžující šmrnc přidáním čerstvé máty.

  • Sýrová frittata s brambory, jarní cibulkou a koprem

    Sýrová frittata s brambory, jarní cibulkou a koprem

    Perfektní letní oběd bez stresu, to je sýrová frittata doplněná o brambory, jarní cibulku a kopr. Tato silnější omeleta je italský pokrm, který máte hotový do 30 minut. Pro masnou variantu můžete také přidat pár plátků šunky.

  • Hovězí salát s dresinkem z kapary a petrželky

    Hovězí salát s dresinkem z kapary a petrželky

    Nevíte čím pohostit své přátelé nebo jaké rychlé jídlo připravit na nedělní oběd? Hovězí salát s dresinkem z kapary a petrželky vás překvapí svou lehkostí a výbornou kombinací chutí.

  • Zelený salát s bylinkovým dresinkem a chilli

    Zelený salát s bylinkovým dresinkem a chilli

    Geniálně jednoduchá příloha ze samé zelené zeleniny a pikantního dresinku s chilli se hodí jako doplněk pohoštění pro vaše blízké. Čerstvý a křupavý salát oceníte také jako lehkou tečku na párty nebo při letním grilování.

  • Dušený pórek a hrášek s bylinkovým vinaigrettem

    Dušený pórek a hrášek s bylinkovým vinaigrettem

    Med, hořčice a bylinky dodávají dušenému pórku a hrášku s bylinkovým vinaigrettem neodolatelnou chuť. Tuto neotřelou přílohu připravíte za 15 minut a servírovat ji můžete třeba s pečeným masem.

  • Zahradní bylinkové pesto

    Zahradní bylinkové pesto

    Perfektní způsob, jak během sezóny zpracovat čerstvé bylinky nebo zelené natě je vytvořit z nich během pár minut zahradní bylinkové pesto. Část můžete okamžitě použít do těstovin, zbytek rozdělte do formiček na led a zamražte na později.

  • Kuřecí pilaf s koprem a piniovými oříšky

    Kuřecí pilaf s koprem a piniovými oříšky

    Zdravý, jednoduchý rýžový pokrm, který je plný aromatických chutí. Arabská kuchyně pohladí po duši a provoní váš byt. Kuřecí pilaf s koprem a piniovými oříšky je velmi rychlý a zdravý recept, kterým zaujmete známé i rodinu.

  • Těstoviny s lososem, žampiony a bazalkou

    Těstoviny s lososem, žampiony a bazalkou

    Milujete těstoviny s losoem a hledáte inspiraci na zdravou večeři? Vyzkoušejte tento lehký recept, který se obejde bez smetanové omáčky a sýra.

  • Pikantní bylinkový salát s chilli

    Pikantní bylinkový salát s chilli

    Kombinace čerstvých bylinek a pikantní chilli zálivky je idální jako rychlý parťák k pečenému masu, ale také jako salátový základ do sendvičů nebo tortil. Intenzitu ostrosti si sami zvolte přidáním, nebo ubráním semínek z chilli pariček.

  • Halloumi salát s pomerančem a mátou

    Halloumi salát s pomerančem a mátou

    Dali jsme tomuto vegetariánskému salátu šmrnc a lehký nádech středomoří. Halloumi salát s pomerančem a mátou potěší vaše chuťové pohárky především v letním období, kdy je dostatek čerstvé zeleniny a příležitostí k venkovnímu grilování.

  • Máslové fazole s citronem a petrželkou

    Jednoduché máslové fazole s citronem a petrželkou

    Dodejte svému jídlu středomořské kouzlo s touto pikantní přílohou s nízkým obsahem tuku, kterou připravíte do půl hodiny. Máslové fazole s citronem a petrželkou jsou plné rostlinných bílkovin a také vlákniny. Toto velmi chutné a syté jídlo si vychutnají jak vegetariáni, tak i ti, kteří nemohou lepek.

  • Mrkev s piniovými oříšky, rozinkami a petrželkou

    Mrkev s piniovými oříšky, rozinkami a petrželkou

    Podtrhněte sladkou mrkev sušeným ovocem, přidejte texturu piniovými oříšky a navrch zasypte čerstvými bylinkami. A lehký salát, zdravá svačinka nebo nevšední zeleninová příloha jsou na světě.

  • Okurkové čatní s koprem a kořením

    Okurkové čatní s koprem a kořením

    Pikantní zeleninu skvěle upotřebíte do sendvičů i jako přílohu ke smaženým nebo masitým pokrmům. Dodá jim ten správný švih!

  • Krémové linguine se pršutem, citronem a bazalkou

    Krémové linguine se pršutem, citronem a bazalkou

    Krémové linguine se šunkou, citronem a bazalkou jsou nenáročný oběd, na který potřebujete pouze základní suroviny. Udělejte radost dětem i sobě tímto snadným nízkotučným receptem, který je hotový za méně než půl hodiny.

  • Mátové čatní

    Mátové čatní

    Doplňte a oživte své recepty skvělou omáčkou čatní. Naše mátové čatní je svěží a perfektně se hodí k masu i vegetariánským pokrmům.

Zobrazit více receptů s bylinkami
reklama
reklama
reklama
reklama