Voňavé vaření: Rychlé recepty s bylinkami
Showing 1 to 22 of 22 results
Bylinkový kuskus s dresinkem z granátového jablka
Tato barevná příloha se skvěle hodí k jehněčím kotletkám nebo pokrmům ve stylu Blízkého východu
Uzená makrela s kuskusem, řepou a bylinkami
Uzená makrela s kuskusem, řepou a bylinkami je extra zdravý recept plný omega mastných kyselin a vlákniny. Tento rybí salát plný zdravých ingrediencí zasytí jako skvělá večeře pro dva a nejspíš vám ještě zbyde do krabičky na oběd.
Nové brambory s mátou
Dodejte novým bramborám osvěžující šmrnc přidáním čerstvé máty.
Sýrová frittata s brambory, jarní cibulkou a koprem
Perfektní letní oběd bez stresu, to je sýrová frittata doplněná o brambory, jarní cibulku a kopr. Tato silnější omeleta je italský pokrm, který máte hotový do 30 minut. Pro masnou variantu můžete také přidat pár plátků šunky.
Ryba ve strouhance ochucené citronem, bylinkami a parmazánem
Jemná bílá ryba a strouhanka vonící parmazánem a bylinkami spolu tvoří dokonalý pár.
Hovězí salát s dresinkem z kapary a petrželky
Nevíte čím pohostit své přátelé nebo jaké rychlé jídlo připravit na nedělní oběd? Hovězí salát s dresinkem z kapary a petrželky vás překvapí svou lehkostí a výbornou kombinací chutí.
Svěží jarní polévka z kopřiv a medvědího česneku
Nasbírejte v přírodě medvědí česnek a mladé kopřivy a uvařte tuhle svěží, zdravou a nízkotučnou zelenou polévku. Jaro je tady!
Zelený salát s bylinkovým dresinkem a chilli
Geniálně jednoduchá příloha ze samé zelené zeleniny a pikantního dresinku s chilli se hodí jako doplněk pohoštění pro vaše blízké. Čerstvý a křupavý salát oceníte také jako lehkou tečku na párty nebo při letním grilování.
Dušený pórek a hrášek s bylinkovým vinaigrettem
Med, hořčice a bylinky dodávají dušenému pórku a hrášku s bylinkovým vinaigrettem neodolatelnou chuť. Tuto neotřelou přílohu připravíte za 15 minut a servírovat ji můžete třeba s pečeným masem.
Zahradní bylinkové pesto
Perfektní způsob, jak během sezóny zpracovat čerstvé bylinky nebo zelené natě je vytvořit z nich během pár minut zahradní bylinkové pesto. Část můžete okamžitě použít do těstovin, zbytek rozdělte do formiček na led a zamražte na později.
Kuřecí pilaf s koprem a piniovými oříšky
Zdravý, jednoduchý rýžový pokrm, který je plný aromatických chutí. Arabská kuchyně pohladí po duši a provoní váš byt. Kuřecí pilaf s koprem a piniovými oříšky je velmi rychlý a zdravý recept, kterým zaujmete známé i rodinu.
Těstoviny s lososem, žampiony a bazalkou
Milujete těstoviny s losoem a hledáte inspiraci na zdravou večeři? Vyzkoušejte tento lehký recept, který se obejde bez smetanové omáčky a sýra.
Pikantní bylinkový salát s chilli
Kombinace čerstvých bylinek a pikantní chilli zálivky je idální jako rychlý parťák k pečenému masu, ale také jako salátový základ do sendvičů nebo tortil. Intenzitu ostrosti si sami zvolte přidáním, nebo ubráním semínek z chilli pariček.
Krevety s chilli, citronem a petrželkou
Šťavnaté krevety rychle připravené na pánvi vás přenesou na dovolenou do Středomoří. Jsou ideální jako součástí tapas.
Halloumi salát s pomerančem a mátou
Dali jsme tomuto vegetariánskému salátu šmrnc a lehký nádech středomoří. Halloumi salát s pomerančem a mátou potěší vaše chuťové pohárky především v letním období, kdy je dostatek čerstvé zeleniny a příležitostí k venkovnímu grilování.
Těstoviny s pestem z lískových oříšků a petrželky
Místo kupovaného bazalkového pesta dejte pro jednou přednost pestu domácímu - lískové oříšky a hladkolistá petrželka spolu tvoří sehraný pár.
Jednoduché máslové fazole s citronem a petrželkou
Dodejte svému jídlu středomořské kouzlo s touto pikantní přílohou s nízkým obsahem tuku, kterou připravíte do půl hodiny. Máslové fazole s citronem a petrželkou jsou plné rostlinných bílkovin a také vlákniny. Toto velmi chutné a syté jídlo si vychutnají jak vegetariáni, tak i ti, kteří nemohou lepek.
Mrkev s piniovými oříšky, rozinkami a petrželkou
Podtrhněte sladkou mrkev sušeným ovocem, přidejte texturu piniovými oříšky a navrch zasypte čerstvými bylinkami. A lehký salát, zdravá svačinka nebo nevšední zeleninová příloha jsou na světě.
Jarní toust se špenátem, kopřivami a ztraceným vejcem
Do špenátu lze přidat kromě kopřiv i jiné druhy bylinek. Totéž platí i o omáčce. V originálním receptu ji zdobí kopr. Kdo ho nemusí, ochutí omáčku třeba medvědím česnekem nebo petrželkou.
Okurkové čatní s koprem a kořením
Pikantní zeleninu skvěle upotřebíte do sendvičů i jako přílohu ke smaženým nebo masitým pokrmům. Dodá jim ten správný švih!
Krémové linguine se pršutem, citronem a bazalkou
Krémové linguine se šunkou, citronem a bazalkou jsou nenáročný oběd, na který potřebujete pouze základní suroviny. Udělejte radost dětem i sobě tímto snadným nízkotučným receptem, který je hotový za méně než půl hodiny.
Mátové čatní
Doplňte a oživte své recepty skvělou omáčkou čatní. Naše mátové čatní je svěží a perfektně se hodí k masu i vegetariánským pokrmům.