Řepový hummus
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
- Velmi snadné
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 150 g červené řepyvakuově balené
- 400 g cizrnyz plechovky, slité a opláchnuté
- 1 stroužek česneku
- 3 lžíce tahini
- 3 lžíce extra panenského olivového olejeplus extra na servírování
- 1,5 citronuvymačkaného
- sůl
- pepřčerstvě mletý
- kcal243
- tuky16.7g
- nasycené2.3g
- sacharidy12.9g
- cukry3.5g
- vláknina5.5gbohatý na
- proteín7.7g
- sůl0.1g
Postup přípravy
krok 1
Vakuovanou řepu nechte okapat a vložte ji do kuchyňského robotu nebo mixéru s cizrnou, česnekem, tahini, olivovým olejem a libovolným kořením.
krok 2
Mixujte dohladka, poté ochutnejte a případně přidejte více koření. Vmíchejte vymačkanou citronovou šťávu.
krok 3
Přendejte do servírovací misky a pokapejte trochou olivového oleje. Podávejte s plackami a krekry na namáčení, nebo natřené na kousku čerstvého pečiva.