reklama

  • 150 g červené řepy
    vakuově balené
  • 400 g cizrny
    z plechovky, slité a opláchnuté
  • 1 stroužek česneku
  • 3 lžíce tahini
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
    plus extra na servírování
  • 1,5 citronu
    vymačkaného
  • sůl
  • pepř
    čerstvě mletý

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal243
  • tuky16.7g
  • nasycené2.3g
  • sacharidy12.9g
  • cukry3.5g
  • vláknina5.5g
    bohatý na
  • proteín7.7g
  • sůl0.1g

Postup přípravy

  • krok 1

    Vakuovanou řepu nechte okapat a vložte ji do kuchyňského robotu nebo mixéru s cizrnou, česnekem, tahini, olivovým olejem a libovolným kořením.

  • krok 2

    Mixujte dohladka, poté ochutnejte a případně přidejte více koření. Vmíchejte vymačkanou citronovou šťávu.

  • krok 3

    Přendejte do servírovací misky a pokapejte trochou olivového oleje. Podávejte s plackami a krekry na namáčení, nebo natřené na kousku čerstvého pečiva.

reklama
reklama
reklama
reklama