reklama

Suroviny

  • 150 g červené řepy, vakuově balené
  • 400 g cizrny z plechovky, slité a opláchnuté
  • 1 stroužek česneku
  • 3 lžíce tahini
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje plus extra na servírování
  • 1,5 citronu, vymačkaného
  • sůl
  • pepř čerstvě mletý

Postup přípravy

  • KROK 1

    Vakuovanou řepu nechte okapat a vložte ji do kuchyňského robotu nebo mixéru s cizrnou, česnekem, tahini, olivovým olejem a libovolným kořením.

  • KROK 2

    Mixujte dohladka, poté ochutnejte a případně přidejte více koření. Vmíchejte vymačkanou citronovou šťávu.

  • KROK 3

    Přendejte do servírovací misky a pokapejte trochou olivového oleje. Podávejte s plackami a krekry na namáčení, nebo natřené na kousku čerstvého pečiva.

reklama
reklama
reklama
reklama