Řepový hummus
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
- Velmi snadné
- Porce 4
Skip to ingredients
Suroviny
- 150 g červené řepy, vakuově balené
- 400 g cizrny z plechovky, slité a opláchnuté
- 1 stroužek česneku
- 3 lžíce tahini
- 3 lžíce extra panenského olivového oleje plus extra na servírování
- 1,5 citronu, vymačkaného
- sůl
- pepř čerstvě mletý
Postup přípravy
- KROK 1
Vakuovanou řepu nechte okapat a vložte ji do kuchyňského robotu nebo mixéru s cizrnou, česnekem, tahini, olivovým olejem a libovolným kořením.
- KROK 2
Mixujte dohladka, poté ochutnejte a případně přidejte více koření. Vmíchejte vymačkanou citronovou šťávu.
- KROK 3
Přendejte do servírovací misky a pokapejte trochou olivového oleje. Podávejte s plackami a krekry na namáčení, nebo natřené na kousku čerstvého pečiva.