reklama

  • 400 g růžičkové kapusty
    očištěné
  • 3 lžíce tahini pasty
  • 2 lžíce řeckého jogurtu
  • 1 citron
    vymačkaná šťáva
  • rostlinný olej

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal246
  • tuky20.3g
  • nasycené3.4g
  • sacharidy5.1g
  • cukry4.1g
  • vláknina6.7g
  • proteín7.2g

Postup přípravy

  • krok 1

    Do horní části každé kapusty udělejte 3 vodorovné a 2 svislé řezy, a to do hloubky 2⁄3.

  • krok 2

    Smíchejte tahini, jogurt, citronovou šťávu a trochu koření s 2-3 lžícemi vody nebo dokud nedosáhnete konzistence pro pokapání.

  • krok 3

    Naplňte pánev olejem do 1⁄3 a zahřejte na 180 °C nebo dokud kostka chleba nezhnědne za 30 sekund. Smažte v něm kapustu po dávkách 3-4 minuty nebo dokud okraje nezačnou být křupavé a zlatavé, kapusta není měkká a nezačne se otevírat jako květina. Buďte opatrní, olej může zpočátku prskat.

  • krok 4

    Nechte odkapat na kuchyňském papíře a okořeňte. Podávejte s dipem.

reklama
reklama
reklama
reklama