
Růžičková kapusta s tahini dipem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Podává se pro 4 jako příloha
Přejít na suroviny
- 400 g růžičkové kapustyočištěné
- 3 lžíce tahini pasty
- 2 lžíce řeckého jogurtu
- 1 citronvymačkaná šťáva
- rostlinný olej
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal246
- tuky20.3g
- nasycené3.4g
- sacharidy5.1g
- cukry4.1g
- vláknina6.7g
- proteín7.2g
Postup přípravy
krok 1
Do horní části každé kapusty udělejte 3 vodorovné a 2 svislé řezy, a to do hloubky 2⁄3.
krok 2
Smíchejte tahini, jogurt, citronovou šťávu a trochu koření s 2-3 lžícemi vody nebo dokud nedosáhnete konzistence pro pokapání.
krok 3
Naplňte pánev olejem do 1⁄3 a zahřejte na 180 °C nebo dokud kostka chleba nezhnědne za 30 sekund. Smažte v něm kapustu po dávkách 3-4 minuty nebo dokud okraje nezačnou být křupavé a zlatavé, kapusta není měkká a nezačne se otevírat jako květina. Buďte opatrní, olej může zpočátku prskat.
krok 4
Nechte odkapat na kuchyňském papíře a okořeňte. Podávejte s dipem.