
Rybí karbanátky
Podává se pro 4
Snadné
Příprava
Vaření
+ chlazení
Tyto malé rybí karbanátky jsou ideálním způsobem, jak využít zbylou bramborovou kaši. Ryba a cibule jsou jednoduše uvařeny ve vývaru a přidány do kaše s bylinkami. Podávejte s trochou zeleného salátku, plátky citronu a tatarskou omáčkou.
Přejít na suroviny
- 1 cibulenasekaná
- 500 g rybích filet bez kůže
- 350 ml rybího vývaru
- 500 g bramborové kaše
- petržel nebo koprnasekané na 2 lžíce
- hladká moukapodle potřeby
- 1 vejcerozšlehané
- strouhanka
- olej
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal300
- tuky10g
- nasycené2g
- sacharidy30g
- cukry3g
- vláknina3g
- proteín20g
- sůl1g
Postup přípravy
krok 1
Rybí filety položte na cibuli v hrnci, zalijte vývarem, přiveďte k varu, přikryjte a vařte 8 minut. Pak uvařené maso vyjměte, rozdrobte, podle chuti osolte a promíchejte. Cibuli sceďte a vmíchejte do bramborové kaše s bylinkami.
krok 2
Z masa vytvarujte 8 karbanátků, obalte je v mouce, vejci a poté ve strouhance. Chlaďte 30 minut, pak rozehřejte 1 cm oleje v pánvi. Karbanátky smažte 4 minuty z každé strany a poté je nechte okapat na kuchyňském papíru.