reklama

  • 1 cibule
    nasekaná
  • 500 g rybích filet bez kůže
  • 350 ml rybího vývaru
  • 500 g bramborové kaše
  • petržel nebo kopr
    nasekané na 2 lžíce
  • hladká mouka
    podle potřeby
  • 1 vejce
    rozšlehané
  • strouhanka
  • olej

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal300
  • tuky10g
  • nasycené2g
  • sacharidy30g
  • cukry3g
  • vláknina3g
  • proteín20g
  • sůl1g

Postup přípravy

  • krok 1

    Rybí filety položte na cibuli v hrnci, zalijte vývarem, přiveďte k varu, přikryjte a vařte 8 minut. Pak uvařené maso vyjměte, rozdrobte, podle chuti osolte a promíchejte. Cibuli sceďte a vmíchejte do bramborové kaše s bylinkami.

  • krok 2

    Z masa vytvarujte 8 karbanátků, obalte je v mouce, vejci a poté ve strouhance. Chlaďte 30 minut, pak rozehřejte 1 cm oleje v pánvi. Karbanátky smažte 4 minuty z každé strany a poté je nechte okapat na kuchyňském papíru.

reklama
reklama
reklama
reklama