Rychlá čtvercová pizza bez masa
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
- Snadné
- 2 porce
Suroviny
- 250 g směs na pizzu, nebo směs na ciabattu
- olivový olej
- 1 stroužek česnek, rozmačkaný
- 200 g konzervovaná rajčata krájená
- 1 malá hrst bazalka, lístky
- 1 ks mozzarella, tence nakrájená
- pepperoni lze nahradit jalapeños, černými olivami, kapary nebo pečenými červenými paprikami
Postup přípravy
- KROK 1
Podle návodu na obalu připravte těsto na pizzu nebo ciabattu.
- KROK 2
V malém rendlíku rozehřejte 1 polévkovou lžíci olivového oleje, přisypte česnek a několik minut opékejte do měkka. Přidejte rajčata a vařte 10-15 minut, dokud omáčka nezhoustne. Vmíchejte bazalku a ochuťte solí a pepřem.
- KROK 3
Troubu rozehřejte na 200 °C. Těsto rozválejte na obdélník dlouhý 30–35 cm, aby se vešel na plech.
- KROK 4
Uřízněte tenký proužek těsta z dlouhé strany a 3 tenké proužky z krátké strany a srolujte je do provazů stejné šířky.
- KROK 5
Vytvořte mřížku položením dlouhého pruhu do středu těsta a krátkých pruhů napříč, takže dostanete 8 čtverců. (Možná budete muset těsto natáhnout a přitlačit na základnu, aby zůstalo na místě.)
- KROK 6
Každý čtverec potřete trochou rajčatové omáčky, poklaďte mozzarellou, pak na ně střídavě naaranžujte feferonky nebo jalepeños, případně olivy, kapary, papriky atd.
- KROK 7
Připravený koláč pečte 20-25 minut, poté nakrájejte na čtverečky a servírujte.