reklama

  • 250 g směs na pizzu
    nebo směs na ciabattu
  • olivový olej
  • 1 stroužek česnek
    rozmačkaný
  • 200 g konzervovaná rajčata krájená
  • 1 malá hrst bazalka
    lístky
  • 1 ks mozzarella
    tence nakrájená
  • pepperoni
    lze nahradit jalapeños, černými olivami, kapary nebo pečenými červenými paprikami

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal539
  • tuky23.4g
  • nasycené10.6g
  • sacharidy55.1g
  • cukry0g
  • vláknina3.2g
  • proteín25.2g
  • sůl2.3g

Postup přípravy

  • krok 1

    Podle návodu na obalu připravte těsto na pizzu nebo ciabattu.

  • krok 2

    V malém rendlíku rozehřejte 1 polévkovou lžíci olivového oleje, přisypte česnek a několik minut opékejte do měkka. Přidejte rajčata a vařte 10-15 minut, dokud omáčka nezhoustne. Vmíchejte bazalku a ochuťte solí a pepřem.

  • krok 3

    Troubu rozehřejte na 200 °C. Těsto rozválejte na obdélník dlouhý 30–35 cm, aby se vešel na plech.

  • krok 4

    Uřízněte tenký proužek těsta z dlouhé strany a 3 tenké proužky z krátké strany a srolujte je do provazů stejné šířky.

  • krok 5

    Vytvořte mřížku položením dlouhého pruhu do středu těsta a krátkých pruhů napříč, takže dostanete 8 čtverců. (Možná budete muset těsto natáhnout a přitlačit na základnu, aby zůstalo na místě.)

  • krok 6

    Každý čtverec potřete trochou rajčatové omáčky, poklaďte mozzarellou, pak na ně střídavě naaranžujte feferonky nebo jalepeños, případně olivy, kapary, papriky atd.

  • krok 7

    Připravený koláč pečte 20-25 minut, poté nakrájejte na čtverečky a servírujte.

reklama
reklama
reklama
reklama