reklama

  • 300 g dlouhozrnné rýže
  • 600 ml horkého zeleninového nebo rybího vývaru
    (nebo z kostky)
  • 1 lžíce korma kari pasty
  • 100 g mraženého hrášku
  • 150 g uzené makrely
    zbavené kůže
  • 3 lžíce nízkotučného crème fraîche
  • 2 vejce natvrdo
    nakrájená na čtvrtky
  • hrst čerstvého koriandru
    na podávání

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal495
  • tuky18g
  • nasycené5g
  • sacharidy68g
  • cukry1g
  • vláknina1g
  • proteín18g
  • sůl1.48g
    s nízkým obsahem
reklama

Postup přípravy

  • krok 1

    Rýži nasypte do velké nádoby vhodné do mikrovlnné trouby. Smíchejte vývar s kari pastou a nalijte na rýži. Přikryjte potravinovou fólií a několikrát propíchněte vidličkou. Vařte v mikrovlnné troubě na vysoký výkon po dobu 6 minut.

  • krok 2

    Makrelu rozdělte na větší kousky a vmíchejte do rýže spolu s hráškem a crème fraîche, poté ohřívejte dalších 6-8 minut na střední výkon, dokud není rýže měkká. Na vrch poklaďte nakrájená vejce a podávejte posypané koriandrem.

reklama
reklama
reklama
reklama