
Rychlá rýžová večeře za 20 minut
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 300 g dlouhozrnné rýže
- 600 ml horkého zeleninového nebo rybího vývaru(nebo z kostky)
- 1 lžíce korma kari pasty
- 100 g mraženého hrášku
- 150 g uzené makrelyzbavené kůže
- 3 lžíce nízkotučného crème fraîche
- 2 vejce natvrdonakrájená na čtvrtky
- hrst čerstvého koriandruna podávání
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal495
- tuky18g
- nasycené5g
- sacharidy68g
- cukry1g
- vláknina1g
- proteín18g
- sůl1.48gs nízkým obsahem
Postup přípravy
krok 1
Rýži nasypte do velké nádoby vhodné do mikrovlnné trouby. Smíchejte vývar s kari pastou a nalijte na rýži. Přikryjte potravinovou fólií a několikrát propíchněte vidličkou. Vařte v mikrovlnné troubě na vysoký výkon po dobu 6 minut.
krok 2
Makrelu rozdělte na větší kousky a vmíchejte do rýže spolu s hráškem a crème fraîche, poté ohřívejte dalších 6-8 minut na střední výkon, dokud není rýže měkká. Na vrch poklaďte nakrájená vejce a podávejte posypané koriandrem.