Rychlé recepty na polévky
Už naše babičky říkaly, že polévka je grunt. Dobrá polévka naladí naše zažívání na hlavní jídlo, nebo jej dokonce může I nahradit. Výhodou většiny polévek je, že doplní tekutiny, jsou levné a zasytí. A množství receptů na jejich přípravu je opravdu nekonečné. Záleží jen na vaší chuti. Ty naše navíc připravíte už do 30 minut.
Jaké jsou nejpopulárnější typy polévek?
- Vývar či consommé: Vývar se nejčastěji připravuje drůbeží, hovězí, zeleninový, výjimkou není ani rybí, zvěřinový či králičí. Tzv. dvojitému nebo zesílenému vývaru se říká consommmé.
- Krémové polévky: Mají dokonale jemnou konzistenci díky rozmixované vařené zelenině a případné smetaně.
- Syté polévky představují skvělou volbu, pokud máte hlad a nemáte příliš času nazbyt. Patří sem například klasická gulášová polévka, zelňačka, fazolnica, kulajda, minestrone a jiné.
- Rybí polévky: I ryby se skvěle hodí k přípravě polévek různých stylů. Může jít o vývary, krémové polévky i husté polévky, jako je například maďarské halaszlé.
- Studené polévky: Někdy hraničí až se smoothie. Jejich výhodou je nízká teplota, proto se skvěle hodí jako osvěžení v horkých dnech. Mezi ty nejznámější patří například gazpacho, nebo tarator.