Objevte všechny populární sladká jídla:

  • Palačinky: Palačinky jsou snad jedním z nejuniverzálnějších sladkých pokrmů na světě. Od francouzských crêpes až po americké flapjacks, palačinky se pečou po celém světě. Lze je podávat s různými náplněmi, jako je třeba javorový sirup, čokoláda nebo ovoce.
  • Lívance: Lívance mají nadýchanou texturu a křupavý povrch. Lze je posypat cukrem, skořicí nebo podávat s džemem.
  • Rýžový nákyp: Chutný a výživný sladký pokrm, který se připravuje z rýže, mléka, cukru a vanilky. Může být podáván teplý i studený a výborně se k němu hodí i různé druhy ovoce.
  • Žemlovka: Někdy se nazývaná také chlebový pudink - připravuje se ze starších kousků chleba, vánočky nebo croissantů namočených v mléce nebo smetaně, s přidáním vajec, cukru a skořice. Žemlovka se peče do zlaté kůrčičky a podává se s pudinkem nebo vanilkovou omáčkou.
  • Sladká jídla z bramborového nebo kynutého těsta: Hlavně v české kuchyni by seznam populárních sladkých jídel nebyl kompletní bez škubánků, buchet v páře, nebo švestkových knedlíků.
  • Šišky, koblihy, churros: Smažené, nadýchané a naplněné lahodným krémem, marmeládou nebo čokoládou. To jsou kalorické bomby z celého světa.
  • Tres Leches: Sladké jídlo z Latinské Ameriky, které spojuje tři druhy mléka – obyčejné, kondenzované a smetanu. Výsledkem je krémový a vláčný dezert.
  • Mochi: Pochází z Japonska a je vyrobené z lepkavé rýže. Často se podává v různých příchutích a i horní vrstva bývá různá - od sladkého prášku až po listy z třešňových květů.

Na co máte dnes chuť vy?

Showing 1 to 20 of 20 results

  • Ricottové lívance s pomerančem a medem

    Ricottové lívance s pomerančem a medem

    Dopřejte si báječnou snídani nebo rychlý dezert v podobě ricottových lívanců s pomerančem a medem. Jsou nadýchané, šťavnaté a hotové je budete mít cobydup. Vzhledem k tomu, že neobsahují droždí, nemusíte čekat, než těsto nakyne, ale můžete rovnou opékat.

  • Čokoládová polévka

    Čokoládová polévka

    Dovedete si představit polévku snů? Tuhle tmavou čokoládovou můžeme jenom doporučit, jen ji podávejte až po jídle!

  • Lívance se skořicí a jogurtem

    Lívance se skořicí a jogurtem

    Lívance se skořicí a jogurtem jsou naprosto dokolanou snídaní pro dny, kdy není kam spěchat. Navíc je můžete připravit den předem a nachystat dětem na svačinu nebo si je vzít s sebou do práce.

  • Čokoládové fondue a opečené marshmallows

    Čokoládové fondue a opečené marshmallows

    Čokoládové fondue je vždycky dobrý nápad. Ale už jste zkoušeli do čokolády místo kousků ovoce namáčet opečené marshmallows? To je panečku něco. Pokud jste oblíbenou americkou pochoutku dosud neochutnali, teď je ta pravá chvíle!

  • Duhové ovocné špízy

    Duhové ovocné špízy

    Duhové ovocné špízy představují jednoduchý a efektivní způsob, jak přimět děti jíst ovoce a dostat do nich spoustu vitamínů. Příprava špízů je časově nenáročná a zábavná, takže vám s ní určitě rádi pomůžou i ti nejmenší.

  • Jogurt s ořechy a ovocem

    Jogurt s ořechy a ovocem

    Pokud jste máte rádi cereálie k snídani, ale zrovna vám došly, nahraďte je vanilkovým jogurtem s ořechy a ovocem. Tahle jednoduchá alternativa je plná vitamínů, minerálů, bílkovin a zdravých tuků, a chutná naprosto skvěle. A pokud nemáte čerstvé bobulovité ovoce, použijte mražené, které nechte přibližně půl hodiny při pokojové teplotě rozmrazit.

  • Jablka s marcipánem a sušeným ovocem

    Jablka s marcipánem a sušeným ovocem

    Na přípravu skvělého zimního dezertu vám budou stačit pouhé 4 ingredience – jablka, marcipán, mincemeat (anglická zavařenina ze sušeného ovoce) a citron.

  • Ovesná kaše s banány a jogurtem

    Ovesná kaše s banány a jogurtem

    Začněte den s něčím teplým do žaludku – tato kaše je plná energie z ovesných vloček a bílkovin z řeckého jogurtu

  • Ovocné fondue s čokoládou a jogurtem

    Ovocné fondue s čokoládou a jogurtem

    Fondue nasladko je úžasný dezert, jehož přípravu zvládnou i děti a ještě si u toho užijí spoustu legrace! Použijte čerstvé ovoce, které máte zrovna po ruce – s rozpuštěnou čokoládou a jogurtem si rozumí jakýkoliv druh.

  • Ledové ovoce s horkou polevou z bílé čokolády

    Ledové ovoce s horkou polevou z bílé čokolády

    Rychlý dezert plný protikladů vás zaručeně uchvátí. Kontrast studeného svěžího ovoce a horké čokoládové omáčky je totiž naprosto dechberoucí. A navíc budete potřebovat jen 4 suroviny. Tak jednoduché a tak skvělé!

  • Skořicová ovesná kaše s banánem a jahodami

    Skořicová ovesná kaše s banánem a jahodami

    Začněte den superzdravě s kaší z ovesných vloček a čerstvým ovocem. Nejen, že si báječně pochutnáte, ale navíc budete mít energii na celé dopoledne.

  • Ovoce v sirupu z citronové trávy

    Ovoce v sirupu z citronové trávy

    Báječný a vitamíny nabitý dezert, který stoprocentně uspokojí vaši chuť na sladké. Originální sirup s citronovou trávou dodává exotickému ovocnému salátu osvěžující citrusové aroma.

  • Teplý ovocný kompot se zmrzlinou

    Teplý ovocný kompot se zmrzlinou

    Teplý ovocný kompot má zvláštní kouzlo. Sladká směs malin a borůvek je tak dobrá, že ji budete chtít jíst ke všemu! Skvěle se hodí například ke zmrzlině.

  • Ovocný salát s mangem a malinami

    Ovocný salát s mangem a malinami

    Jednoduchý ovocný salát s mangem a malinami pohladí vaše chuťové pohárky díky pěti ingrediencím. A pokud ho nebudete podávat dětem, přidejte do brusinkového sirupu ještě jednu surovinu – kapku vodky, která celému dezertu dodá ten pravý „říz“.

  • Pošírované hrušky v kořeněném čaji

    Pošírované hrušky v kořeněném čaji jsou bezlepkový dezert i rychlý kompot k nedělnímu obědu. Pokud ho budete servírovat pouze dospělím, nebojte se během vaření přilít pár kapek ovocné pálenky. Podávejte ideálně během sychravých podzimních dnů, kdy dezert zahřeje na těle i duši.

  • Jahodový kompot s lívanečky

    Jahodový kompot s lívanečky

    Proměňte voňavé jahody ve sladký kompot. Doporučujeme vám ho podávat s lívanečky a zmrzlinou. Lepší snídani či dezert si ani neumíme představit.

  • Sladká plněná jablka

    Sladká plněná jablka

    Rychlý zimní dezert si vás získá jednoduchou přípravou v mikrovlnné troubě a skvělou chutí. Při přípravě plněných jablek navíc spotřebujete sušené ovoce, které zůstalo z mikulášské nadílky nebo vánočního pečení.

  • Klasické palačinky

    Klasické palačinky

    Tento spolehlivý recept na klasické palačinkové těsto vás nikdy nezklame. Je univerzální, takže je jen na vás, zda palačinky budete podávat se sladkou či se slanou náplní.

  • Zmrzlinový pohár à la Eton mess

    Zmrzlinový pohár à la Eton mess

    Jahody, sněhové pusinky a zmrzlina. Pouhé tři ingredience potřebujete na zmrzlinový pohár ve stylu slavného dezertu Eton mess, který potvrzuje, že v jednoduchosti je krása. A taky dokonalá chuť.

Zobrazit více receptů na sladká jídla
reklama
reklama
reklama
reklama