reklama

  • 25 g ghí
    nebo másla
  • 1 cibule
    jemně nasekaná
  • 1 lžička černých hořčičných semínek
  • 20 g zázvoru
    nastrouhaného
  • 3 stroužky česneku
    nastrouhané
  • 1 zelená chilli paprička
    (vydlabaná, pokud preferujete méně pálivé), jemně nasekaná
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1/2 lžičky mleté kurkumy
  • 1 lžička sušených listů pískavice
    (volitelné)
  • 400 g mraženého špenátu
  • 400 g máslových fazolí z konzervy
    scezených a opláchnutých
  • 3 šťáva z 1/2 citronu
  • čapátí a mangový čatní
    k podávání

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal341
  • tuky16g
  • nasycené8g
  • sacharidy25g
  • cukry7g
  • vláknina17g
    bohatý na
  • proteín16g
  • sůl0.11g
reklama

Postup přípravy

  • krok 1

    Na pánvi rozehřejte ghí nebo máslo na středně vysokou teplotu. Přidejte cibuli a hořčičná semínka a smažte 5 minut, dokud není cibule zlatavá a hořčičná semínka nepraskají. Přidejte zázvor, česnek, zelenou chilli papričku a rajčatový protlak. Vařte 4-5 minut, dokud nevoní a nezkaramelizují.

  • krok 2

    Přidejte zbylé koření, listy pískavice, pokud je používáte, a mražený špenát s trochou vody. Nechte dusit 10 minut, dokud se špenát úplně nerozmrazí a tekutina nezhoustne a nezredukuje se. Vmíchejte fazole a citronovou šťávu, pak dochuťte podle chuti. Podávejte s čapátí a mangovým čatní.

reklama
reklama
reklama
reklama