
Saag z máslových fazolí
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce 2
Přejít na suroviny
- 25 g ghínebo másla
- 1 cibulejemně nasekaná
- 1 lžička černých hořčičných semínek
- 20 g zázvorunastrouhaného
- 3 stroužky česnekunastrouhané
- 1 zelená chilli paprička(vydlabaná, pokud preferujete méně pálivé), jemně nasekaná
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1/2 lžičky mleté kurkumy
- 1 lžička sušených listů pískavice(volitelné)
- 400 g mraženého špenátu
- 400 g máslových fazolí z konzervyscezených a opláchnutých
- 3 šťáva z 1/2 citronu
- čapátí a mangový čatník podávání
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal341
- tuky16g
- nasycené8g
- sacharidy25g
- cukry7g
- vláknina17gbohatý na
- proteín16g
- sůl0.11g
Postup přípravy
krok 1
Na pánvi rozehřejte ghí nebo máslo na středně vysokou teplotu. Přidejte cibuli a hořčičná semínka a smažte 5 minut, dokud není cibule zlatavá a hořčičná semínka nepraskají. Přidejte zázvor, česnek, zelenou chilli papričku a rajčatový protlak. Vařte 4-5 minut, dokud nevoní a nezkaramelizují.
krok 2
Přidejte zbylé koření, listy pískavice, pokud je používáte, a mražený špenát s trochou vody. Nechte dusit 10 minut, dokud se špenát úplně nerozmrazí a tekutina nezhoustne a nezredukuje se. Vmíchejte fazole a citronovou šťávu, pak dochuťte podle chuti. Podávejte s čapátí a mangovým čatní.