
Salát z fenyklu a celeru
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Připraveno za 10-15 minut
- Velmi snadné
- Porce 6
Přejít na suroviny
- 1-2 bulvy fenyklu
- 6 stonků řapíkatého celeru
- 45 ml extra panenského olivového oleje
- 30 ml citronové šťávy
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal57
- tuky6g
- nasycené1g
- sacharidy1g
- cukry0g
- vláknina1g
- proteín1g
- sůl0.07gs nízkým obsahem
Postup přípravy
krok 1
Bulvy fenyklu velmi jemně nakrájejte podélně (nejjednodušší je to na mandolíně). Stonky celeru nakrájejte na tenké proužky. Rozprostřete fenykl a celer na velký talíř nebo mísu, pokapejte extra panenským olivovým olejem a citronovou šťávou, poté dochuťte. Salát podávejte dozdobený listy fenyklu a celeru.