Salát ze dvou druhů fazolí a bylinek
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 1 červená cibule
- 200 g zelených fazolek
- 400 g plechovka cannellini fazolíslitých a opláchnutých
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 hrst čerstvých bylinek(petržel, kopr, estragon, bazalka a koriandr jsou vhodné, nebo použijte směs)
- kcal169
- tuky9g
- nasycené1g
- sacharidy14g
- cukry4g
- vláknina6gbohatý na
- proteín6g
- sůl0.1g
Postup přípravy
krok 1
Pomocí kovových kleští podržte cibuli nad horkým uhlím nebo ji opečte na horké grilovací pánvi, dokud není celá lehce černá. Nechte úplně vychladnout, pak vnější černou vrstvu odloupněte a vyhoďte a zbytek cibule jemně nakrájejte. Pokud chcete, můžete cibuli také jednoduše jemně nakrájet bez opékání.
krok 2
Fazolky vařte v hrnci vroucí osolené vody 4-5 minut, dokud nejsou uvařené na skus. Sceďte je a přidejte do mísy s cibulí, cannellini fazolemi, olivovým olejem a citronovou šťávou. Dobře osolte, promíchejte a odložte, dokud nebude potřeba. Salát lze takto připravit několik hodin předem a uchovat v chladu. Bylinky do něj přidejte až těsně před podáváním.