reklama

  • 1 červená cibule
  • 200 g zelených fazolek
  • 400 g plechovka cannellini fazolí
    slitých a opláchnutých
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 hrst čerstvých bylinek
    (petržel, kopr, estragon, bazalka a koriandr jsou vhodné, nebo použijte směs)

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal169
  • tuky9g
  • nasycené1g
  • sacharidy14g
  • cukry4g
  • vláknina6g
    bohatý na
  • proteín6g
  • sůl0.1g

Postup přípravy

  • krok 1

    Pomocí kovových kleští podržte cibuli nad horkým uhlím nebo ji opečte na horké grilovací pánvi, dokud není celá lehce černá. Nechte úplně vychladnout, pak vnější černou vrstvu odloupněte a vyhoďte a zbytek cibule jemně nakrájejte. Pokud chcete, můžete cibuli také jednoduše jemně nakrájet bez opékání.

  • krok 2

    Fazolky vařte v hrnci vroucí osolené vody 4-5 minut, dokud nejsou uvařené na skus. Sceďte je a přidejte do mísy s cibulí, cannellini fazolemi, olivovým olejem a citronovou šťávou. Dobře osolte, promíchejte a odložte, dokud nebude potřeba. Salát lze takto připravit několik hodin předem a uchovat v chladu. Bylinky do něj přidejte až těsně před podáváním.

reklama
reklama
reklama
reklama