reklama

  • 1 plátek bílý chleba
  • 1/2 lžičky hořčice dijonská
  • 2 tenké plátky šunka
    odkrájený tuk
  • 50 g zralý cheddar
    nebo jiný tavitelný sýr, nastrouhaný
  • 1/2 lžičky vinný ocet
    z bílého vína, nebo jablečný
  • 1 lžička olivový olej
    plus trochu na smažení
  • 1 vejce
  • 1 hrst baby špenát
  • korničok
    několik na ozdobu, volitelné

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal504
  • tuky33g
  • nasycené14g
  • sacharidy22g
  • cukry3g
  • vláknina2g
  • proteín32g
  • sůl3.1g

Postup přípravy

  • krok 1

    Rozpalte gril na maximum a chléb z obou stran lehce opečte. Jednu stranu potřete 1 lžičkou hořčice a na ni dejte šunku a sýr. Zbylou hořčici a ocet rozšlehejte s 1 lžičkou oleje a kořením.

  • krok 2

    Sendvič (croque) grilujte 3 minuty, nebo dokud se na sýru neobjeví bubliny a nezezlátne. Mezitím rozehřejte nepřilnavou pánev. Přidejte trochu oleje, poté rozklepněte vejce a zlehka smažte. Když jsou uvařená, přesuňte je na toast. Smíchejte hořčicový dresink se špenátem a korničoky (pokud je budete používat) a rovnou podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama