reklama

  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 2 lžičky majonézy
  • 2 plátky bílého chleba
  • 2 plátky šunky
  • 2 plátky krůtího masa
    nakrájené
  • 50 g ementálu
    nastrouhaného
  • 1 vejce
  • 2 lžíce mléka
  • máslo
    na smažení

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal619
  • tuky38g
  • nasycené17g
  • sacharidy26g
  • cukry6g
  • vláknina1g
  • proteín43g
  • sůl4.17g

Postup přípravy

  • krok 1

    Hořčici a majonézu smíchejte v malé misce, poté potřete každý plátek chleba. Jeden plátek obložte šunkou, krůtou a sýrem, pak přiklopte zbývajícím plátkem chleba.

  • krok 2

    Rozšlehejte vejce a mléko v široké, mělké misce nebo nádobě. Sendvič namočte do vaječné směsi na několik minut z každé strany, dokud chléb neabsorbuje všechno vejce.

  • krok 3

    Na pánvi rozehřejte máslo. Když začne prskat, přidejte sendvič a smažte 4-5 minut na každé straně dozlatova. Pokud máte lis na sendviče nebo burgery, použijte ho k zatížení sendviče. Pokud ne, položte na vrch těžké víko, aby se sendvič stlačil a sýr se rozpustil. Rozřízněte na poloviny a podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama