reklama

Suroviny

  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 2 lžičky majonézy
  • 2 plátky bílého chleba
  • 2 plátky šunky
  • 2 plátky krůtího masa, nakrájené
  • 50 g ementálu, nastrouhaného
  • 1 vejce
  • 2 lžíce mléka
  • máslo, na smažení

Postup přípravy

  • KROK 1

    Hořčici a majonézu smíchejte v malé misce, poté potřete každý plátek chleba. Jeden plátek obložte šunkou, krůtou a sýrem, pak přiklopte zbývajícím plátkem chleba.

  • KROK 2

    Rozšlehejte vejce a mléko v široké, mělké misce nebo nádobě. Sendvič namočte do vaječné směsi na několik minut z každé strany, dokud chléb neabsorbuje všechno vejce.

  • KROK 3

    Na pánvi rozehřejte máslo. Když začne prskat, přidejte sendvič a smažte 4-5 minut na každé straně dozlatova. Pokud máte lis na sendviče nebo burgery, použijte ho k zatížení sendviče. Pokud ne, položte na vrch těžké víko, aby se sendvič stlačil a sýr se rozpustil. Rozřízněte na poloviny a podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama