Sendvič Monte Cristo
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce 1
Skip to ingredients
Suroviny
- 2 lžičky dijonské hořčice
- 2 lžičky majonézy
- 2 plátky bílého chleba
- 2 plátky šunky
- 2 plátky krůtího masa, nakrájené
- 50 g ementálu, nastrouhaného
- 1 vejce
- 2 lžíce mléka
- máslo, na smažení
Postup přípravy
- KROK 1
Hořčici a majonézu smíchejte v malé misce, poté potřete každý plátek chleba. Jeden plátek obložte šunkou, krůtou a sýrem, pak přiklopte zbývajícím plátkem chleba.
- KROK 2
Rozšlehejte vejce a mléko v široké, mělké misce nebo nádobě. Sendvič namočte do vaječné směsi na několik minut z každé strany, dokud chléb neabsorbuje všechno vejce.
- KROK 3
Na pánvi rozehřejte máslo. Když začne prskat, přidejte sendvič a smažte 4-5 minut na každé straně dozlatova. Pokud máte lis na sendviče nebo burgery, použijte ho k zatížení sendviče. Pokud ne, položte na vrch těžké víko, aby se sendvič stlačil a sýr se rozpustil. Rozřízněte na poloviny a podávejte.