Sendvič Monte Cristo
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce 1
Přejít na suroviny
- 2 lžičky dijonské hořčice
- 2 lžičky majonézy
- 2 plátky bílého chleba
- 2 plátky šunky
- 2 plátky krůtího masanakrájené
- 50 g ementálunastrouhaného
- 1 vejce
- 2 lžíce mléka
- máslona smažení
- kcal619
- tuky38g
- nasycené17g
- sacharidy26g
- cukry6g
- vláknina1g
- proteín43g
- sůl4.17g
Postup přípravy
krok 1
Hořčici a majonézu smíchejte v malé misce, poté potřete každý plátek chleba. Jeden plátek obložte šunkou, krůtou a sýrem, pak přiklopte zbývajícím plátkem chleba.
krok 2
Rozšlehejte vejce a mléko v široké, mělké misce nebo nádobě. Sendvič namočte do vaječné směsi na několik minut z každé strany, dokud chléb neabsorbuje všechno vejce.
krok 3
Na pánvi rozehřejte máslo. Když začne prskat, přidejte sendvič a smažte 4-5 minut na každé straně dozlatova. Pokud máte lis na sendviče nebo burgery, použijte ho k zatížení sendviče. Pokud ne, položte na vrch těžké víko, aby se sendvič stlačil a sýr se rozpustil. Rozřízněte na poloviny a podávejte.