Skotská křepelčí vejce
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 12 kusů
- 12 křepelčích vajec
- 4 kvalitní vepřové klobásyoloupané
- 2 lžíce hladkolisté petrželky
- 1 lžíce šalvěje
- 1 lžička dijonské hořčice
- 2-3 lžíce hladké mouky(se špetkou soli)
- 2 vejcerozšlehaná
- 75 g strouhanky
- arašídový olej
- kcal152
- tuky11.3g
- nasycené0g
- sacharidy7.4g
- cukry0g
- vláknina0.2g
- proteín5.2g
- sůl0.6g
Postup přípravy
krok 1
Opatrně vložte křepelčí vejce do hrnce s vroucí vodou a vařte 2 minuty. Sceďte a poté vložte do misky s ledovou vodou, aby se zastavilo další vaření. Pak vejce opatrně oloupejte a nechte je oschnout na papírové utěrce.
krok 2
Klobásu, bylinky a hořčici dejte do misky a osolte. Důkladně promíchejte, nejjednodušší je to rukama. Směs rozdělte na 12 dílů.
krok 3
Každý díl směsi vložte mezi dva listy potravinové fólie a prsty vymodelujte do kruhu. Sejměte horní list potravinové fólie. Vložte vejce doprostřed kruhu z masové směsi a pomocí horní vrstvy potravinové fólie obalte maso kolem vejce. Stiskněte okraje masa k sobě, aby bylo vejce zcela zakryté směsí.
krok 4
Všechna skotská vejce obalte v mouce, poté ve vejci a nakonec ve strouhance. Opakujte krok s vejcem a strouhankou, abyste měli dvojitou vrstvu. Nechte vychladnout 20 minut, nebo dokud nebudete připraveni ke smažení. Olej nalijte zhruba do 1/3 výšky pánve a zahřejte na teplotu 180 °C.
krok 5
Vejce smažte zhruba 4 minuty nebo dokud nejsou křupavá a zlatavá. Nechte okapat na papírové utěrce a podávejte teplá nebo i studená.