reklama

  • 12 křepelčích vajec
  • 4 kvalitní vepřové klobásy
    oloupané
  • 2 lžíce hladkolisté petrželky
  • 1 lžíce šalvěje
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 2-3 lžíce hladké mouky
    (se špetkou soli)
  • 2 vejce
    rozšlehaná
  • 75 g strouhanky
  • arašídový olej

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal152
  • tuky11.3g
  • nasycené0g
  • sacharidy7.4g
  • cukry0g
  • vláknina0.2g
  • proteín5.2g
  • sůl0.6g

Postup přípravy

  • krok 1

    Opatrně vložte křepelčí vejce do hrnce s vroucí vodou a vařte 2 minuty. Sceďte a poté vložte do misky s ledovou vodou, aby se zastavilo další vaření. Pak vejce opatrně oloupejte a nechte je oschnout na papírové utěrce.

  • krok 2

    Klobásu, bylinky a hořčici dejte do misky a osolte. Důkladně promíchejte, nejjednodušší je to rukama. Směs rozdělte na 12 dílů.

  • krok 3

    Každý díl směsi vložte mezi dva listy potravinové fólie a prsty vymodelujte do kruhu. Sejměte horní list potravinové fólie. Vložte vejce doprostřed kruhu z masové směsi a pomocí horní vrstvy potravinové fólie obalte maso kolem vejce. Stiskněte okraje masa k sobě, aby bylo vejce zcela zakryté směsí.

  • krok 4

    Všechna skotská vejce obalte v mouce, poté ve vejci a nakonec ve strouhance. Opakujte krok s vejcem a strouhankou, abyste měli dvojitou vrstvu. Nechte vychladnout 20 minut, nebo dokud nebudete připraveni ke smažení. Olej nalijte zhruba do 1/3 výšky pánve a zahřejte na teplotu 180 °C.

  • krok 5

    Vejce smažte zhruba 4 minuty nebo dokud nejsou křupavá a zlatavá. Nechte okapat na papírové utěrce a podávejte teplá nebo i studená.

reklama
reklama
reklama
reklama