reklama

  • 2 velká vejce
  • 150 ml přírodního nízkotučného jogurtu
  • 50 ml řepkového oleje
  • 100 g jablečného pyré
    nebo rozmixovaná jablka
  • 1 zralý banán
    rozmačkaný
  • 4 lžíce tekutého medu
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 200 g celozrnné mouky
  • 50 g ovesných vloček
    plus extra na posypání
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička skořice
  • 100 g borůvek
  • 2 lžíce mix semínek
    (např. dýňová, slunečnicová a lněná)

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal179
  • tuky7g
  • nasycené1g
  • sacharidy23g
  • cukry10g
  • vláknina3g
  • proteín5g
  • sůl0.6g

Postup přípravy

  • krok 1

    Předehřejte troubu na 180 °C, nebo na 160 °C na horkovzduch. Vyložte plech na muffiny 12 velkými košíčky. V míse smíchejte vejce, jogurt, olej, jablečné pyré, banán, med a vanilku. Všechny zbývající ingredience kromě semínek nasypte do druhé mísy, přidejte špetku soli a promíchejte.

  • krok 2

    Nalijte mokré ingredience do suchých a krátce promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto - nemíchejte příliš, aby muffiny nezůstaly těžké. Rozdělte těsto do košíčků. Muffiny posypte extra vločkami a semínky podle chuti.

  • krok 3

    Pečte 25-30 minut, dokud nejsou zlatavé a dobře vykynuté. Pak je vyjměte z trouby, přeneste na mřížku a nechte vychladnout. Uchovávejte v uzavřené nádobě až 3 dny.

reklama
reklama
reklama
reklama