Snídaňové muffiny
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 12 ks
Přejít na suroviny
- 2 velká vejce
- 150 ml přírodního nízkotučného jogurtu
- 50 ml řepkového oleje
- 100 g jablečného pyrénebo rozmixovaná jablka
- 1 zralý banánrozmačkaný
- 4 lžíce tekutého medu
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 200 g celozrnné mouky
- 50 g ovesných vločekplus extra na posypání
- 1 lžička kypřicího prášku
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička skořice
- 100 g borůvek
- 2 lžíce mix semínek(např. dýňová, slunečnicová a lněná)
- kcal179
- tuky7g
- nasycené1g
- sacharidy23g
- cukry10g
- vláknina3g
- proteín5g
- sůl0.6g
Postup přípravy
krok 1
Předehřejte troubu na 180 °C, nebo na 160 °C na horkovzduch. Vyložte plech na muffiny 12 velkými košíčky. V míse smíchejte vejce, jogurt, olej, jablečné pyré, banán, med a vanilku. Všechny zbývající ingredience kromě semínek nasypte do druhé mísy, přidejte špetku soli a promíchejte.
krok 2
Nalijte mokré ingredience do suchých a krátce promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto - nemíchejte příliš, aby muffiny nezůstaly těžké. Rozdělte těsto do košíčků. Muffiny posypte extra vločkami a semínky podle chuti.
krok 3
Pečte 25-30 minut, dokud nejsou zlatavé a dobře vykynuté. Pak je vyjměte z trouby, přeneste na mřížku a nechte vychladnout. Uchovávejte v uzavřené nádobě až 3 dny.