reklama

  • 1 vejce
    rozšlehané
  • 50 g másla
    rozpuštěného
  • 3 lžíce hnědého cukru
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • 50 g celozrnné mouky
  • 100 g ovesných vloček
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
  • 50 g rozinek
  • 50 g datlí
    nasekaných
  • směs koření
    podle chuti
  • mletá skořice

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal199
  • tuky6.9g
  • nasycené3.6g
  • sacharidy29.8g
  • cukry17g
  • vláknina2.2g
  • proteín3.5g
  • sůl0.3g
    s nízkým obsahem

Postup přípravy

  • krok 1

    Předehřejte troubu na 180 °C nebo na 160°C na horkovzduch. Do mísy dejte prochladlé rozpuštěné máslo, vejce, cukr a javorový sirup a promíchejte. V druhé míse smíchejte mouku, ovesné vločky, prášek do pečiva, rozinky, datle a koření, a poté přidejte tekutou směs. Důkladně promíchejte, dokud se nespojí, a nechte 10 minut odpočinout.

  • krok 2

    Na plech vyložený pečicím papírem nebo silikonovými podložkami naneste lžící hromádky těsta a mírně je zploštěte. Pečte 15-17 minut, nebo dokud nevyběhnou, nebudou křupavé a zlatavé na okrajích (střed zůstane poměrně měkký).

  • krok 3

    Hotové sušenky nechte vychladnout na plechu 10 minut, poté přeneste na mřížku, aby zcela vychladly. Uchovávejte v uzavřené nádobě až 3 dny.

reklama
reklama
reklama
reklama