Snídaňové ovesné sušenky
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- plus chlazení
- Snadné
- Porce 8
Skip to ingredients
Suroviny
- 1 vejce, rozšlehané
- 50 g másla, rozpuštěného
- 3 lžíce hnědého cukru
- 1 lžíce javorového sirupu
- 50 g celozrnné mouky
- 100 g ovesných vloček
- 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
- 50 g rozinek
- 50 g datlí, nasekaných
- směs koření, podle chuti
- mletá skořice
Postup přípravy
- KROK 1
Předehřejte troubu na 180 °C nebo na 160°C na horkovzduch. Do mísy dejte prochladlé rozpuštěné máslo, vejce, cukr a javorový sirup a promíchejte. V druhé míse smíchejte mouku, ovesné vločky, prášek do pečiva, rozinky, datle a koření, a poté přidejte tekutou směs. Důkladně promíchejte, dokud se nespojí, a nechte 10 minut odpočinout.
- KROK 2
Na plech vyložený pečicím papírem nebo silikonovými podložkami naneste lžící hromádky těsta a mírně je zploštěte. Pečte 15-17 minut, nebo dokud nevyběhnou, nebudou křupavé a zlatavé na okrajích (střed zůstane poměrně měkký).
- KROK 3
Hotové sušenky nechte vychladnout na plechu 10 minut, poté přeneste na mřížku, aby zcela vychladly. Uchovávejte v uzavřené nádobě až 3 dny.