reklama

Suroviny

  • 1 vejce, rozšlehané
  • 50 g másla, rozpuštěného
  • 3 lžíce hnědého cukru
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • 50 g celozrnné mouky
  • 100 g ovesných vloček
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
  • 50 g rozinek
  • 50 g datlí, nasekaných
  • směs koření, podle chuti
  • mletá skořice

Postup přípravy

  • KROK 1

    Předehřejte troubu na 180 °C nebo na 160°C na horkovzduch. Do mísy dejte prochladlé rozpuštěné máslo, vejce, cukr a javorový sirup a promíchejte. V druhé míse smíchejte mouku, ovesné vločky, prášek do pečiva, rozinky, datle a koření, a poté přidejte tekutou směs. Důkladně promíchejte, dokud se nespojí, a nechte 10 minut odpočinout.

  • KROK 2

    Na plech vyložený pečicím papírem nebo silikonovými podložkami naneste lžící hromádky těsta a mírně je zploštěte. Pečte 15-17 minut, nebo dokud nevyběhnou, nebudou křupavé a zlatavé na okrajích (střed zůstane poměrně měkký).

  • KROK 3

    Hotové sušenky nechte vychladnout na plechu 10 minut, poté přeneste na mřížku, aby zcela vychladly. Uchovávejte v uzavřené nádobě až 3 dny.

reklama
reklama
reklama
reklama