reklama

  • 25 g slaného másla
    rozpuštěného, plus extra na formu
  • 6 plátků uzené slaniny
    nakrájené na kostičky
  • 100 g zralého čedaru
    nastrouhaného
  • 150 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky jedlé sody
  • 1 lžíce pažitky
    jemně nasekané
  • 125 ml plnotučného mléka
  • 100 g přírodního jogurtu
  • 1 vejce
  • 6 křepelčích vajíček

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal302
  • tuky17.4g
  • nasycené8.9g
  • sacharidy21.8g
  • cukry2.5g
  • vláknina1.1g
  • proteín14g
  • sůl1.4g

Postup přípravy

  • krok 1

    Předehřejte troubu na 180 °C nebo na horkovzduch na 160 °C. Vymažte máslem 6 otvorů ve velké formě na muffiny. Dejte slaninu do studené pánve a jemně smažte 5-10 minut, dokud není zlatavá a křupavá. Pak ji vysypte na kuchyňskou utěrku.

  • krok 2

    Ve velké míse smíchejte čedar, mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu a pažitku a směs osolte.

  • krok 3

    V jiné míse vyšlehejte rozpuštěné máslo, mléko, jogurt a slepičí vejce. Přidejte slaninu a poté vmíchejte suchou směs, dokud se dobře nespojí. Rozdělte méně než polovinu těsta do každého otvoru ve formě na muffiny a uprostřed udělejte důlek pomocí spodní strany lžíce. Do každého důlku opatrně rozklepněte křepelčí vejce a poté zakryjte zbytkem těsta (přidávejte lžičky těsta kolem vejce, poslední navrch).

  • krok 4

    Muffiny pečte 15-20 minut, dozlatova. Nechte 5 minut chladnout ve formě, poté opatrně vyklopte na mřížku a nechte dalších 5 minut chladnout před podáváním.

reklama
reklama
reklama
reklama