Snídaňové vaječné muffiny
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření -
- Snadné
- Porce 6
Suroviny
- 25 g slaného másla, rozpuštěného, plus extra na formu
- 6 plátků uzené slaniny, nakrájené na kostičky
- 100 g zralého čedaru, nastrouhaného
- 150 g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1/4 lžičky jedlé sody
- 1 lžíce pažitky, jemně nasekané
- 125 ml plnotučného mléka
- 100 g přírodního jogurtu
- 1 vejce
- 6 křepelčích vajíček
Postup přípravy
- KROK 1
Předehřejte troubu na 180 °C nebo na horkovzduch na 160 °C. Vymažte máslem 6 otvorů ve velké formě na muffiny. Dejte slaninu do studené pánve a jemně smažte 5-10 minut, dokud není zlatavá a křupavá. Pak ji vysypte na kuchyňskou utěrku.
- KROK 2
Ve velké míse smíchejte čedar, mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu a pažitku a směs osolte.
- KROK 3
V jiné míse vyšlehejte rozpuštěné máslo, mléko, jogurt a slepičí vejce. Přidejte slaninu a poté vmíchejte suchou směs, dokud se dobře nespojí. Rozdělte méně než polovinu těsta do každého otvoru ve formě na muffiny a uprostřed udělejte důlek pomocí spodní strany lžíce. Do každého důlku opatrně rozklepněte křepelčí vejce a poté zakryjte zbytkem těsta (přidávejte lžičky těsta kolem vejce, poslední navrch).
- KROK 4
Muffiny pečte 15-20 minut, dozlatova. Nechte 5 minut chladnout ve formě, poté opatrně vyklopte na mřížku a nechte dalších 5 minut chladnout před podáváním.