
Snídaňový banánový chlebíček
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Pro 8 porcí
Přejít na suroviny
- 1 šťáva z 1 citronusmíchaná s 1 lžící zlatého krystalového cukru na polevu (volitelné)
- 75 g máslazměklého
- 110 g hnědého cukru
- 125 g hladké mouky
- 100 g celozrnné mouky
- 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 2 vejce
- 4 zralé banányrozmačkané
- 50 g pekanových ořechůkaždý rozlomený na polovinu
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal331
- tuky14.4g
- sacharidy47.1g
- vláknina2.5g
- proteín6.2g
- sůl0.58g
Postup přípravy
krok 1
Předehřejte troubu na 180 °C nebo na horkovzduch na 160 °C. Ušlehejte máslo, cukr, mouky, prášek do pečiva, vejce a banány dohromady.
krok 2
Přimíchejte ořechy a vložte do pečicím papírem vyložené a máslem vymazané formy na chlebíček o hmotnosti 450 g.
krok 3
Pečte 50 minut, nebo dokud není chlebíček dopečený. Poznáte to tak, že do středu zapíchnete špejli, a ta po vytažení zůstane čistá. Pokud na ní ulpí nedopečené těsto, ještě chlebíček chvíli dopečte. Podle potřeby pak hotový chlebíček přelijte citronovou polevou.