reklama

  • 100 g tvarohu
  • 250 ml polotučného mléka
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 150 g celozrnných špaget
  • 25 g parmezánu
    jemně strouhaného
  • 1/2 lžičky černého pepře
    mletého
  • plocholistá petržel
    hrubě nasekaná

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal460
  • tuky11.1g
  • nasycené5.7g
  • sacharidy61.5g
  • cukry7.6g
  • vláknina8.8g
  • proteín24.1g
    bohatý na
  • sůl0.7g
    s nízkým obsahem

Postup přípravy

  • krok 1

    Tvaroh, mléko, kukuřičný škrob, sušený česnek a trochu koření vložte do nádoby výkonného mixéru nebo kuchyňského robota a mixujte, dokud není směs zcela hladká. Nalijte do pánve a přiveďte k mírnému varu. Vařte, dokud směs nemá konzistenci husté smetany.

  • krok 2

    Ve velkém hrnci lehce osolené vroucí vody uvařte špagety podle pokynů na obalu, dobře sceďte a ponechte si trochu vody z vaření.

  • krok 3

    Uvařené špagety pak vsypte do omáčky na pánvi a přidejte parmezán a černý pepř. Dobře promíchejte a přidejte trochu zbylé vody z těstovin, pokud je směs trochu lepkavá. Rozdělte na dva talíře a posypte petrželkou.

reklama
reklama
reklama
reklama