reklama

  • 25 g másla
  • 1 svazek jarní cibulky
    nakrájený
  • 1 pórek
    (asi 120 g), nakrájený
  • 2 malé stonky celeru
    (asi 85 g), nakrájené
  • 1 malá brambora
    (asi 200 g), oloupaná a nakrájená na kostičky
  • ½ lžičky mletý černý pepř
  • 1 l vývaru
    (připravený ze dvou kostek kuřecího nebo zeleninového vývaru)
  • 235 g špenátu
  • 150 g polotučné creme fraiche

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal189
  • tuky12g
  • nasycené7g
  • sacharidy12g
  • cukry4g
  • vláknina4g
  • proteín6g
  • sůl1.69g

Postup přípravy

  • krok 1

    Rozehřejte máslo ve velkém hrnci. Přidejte jarní cibulku, pórek, celer a brambor. Míchejte a přiklopte pokličkou. Nechte dusit 10 minut, občas promíchejte.

  • krok 2

    Přilijte vývar a vařte 10–15 minut, dokud brambory nezměknou.

  • krok 3

    Přidejte špenát a vařte několik minut, dokud nezavadne. Použijte ruční mixér a rozmixujte na hladkou polévku.

  • krok 4

    Zamíchejte creme fraiche. Znovu ohřejte a podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama