Špenátová polévka
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 25 g másla
- 1 svazek jarní cibulkynakrájený
- 1 pórek(asi 120 g), nakrájený
- 2 malé stonky celeru(asi 85 g), nakrájené
- 1 malá brambora(asi 200 g), oloupaná a nakrájená na kostičky
- ½ lžičky mletý černý pepř
- 1 l vývaru(připravený ze dvou kostek kuřecího nebo zeleninového vývaru)
- 235 g špenátu
- 150 g polotučné creme fraiche
- kcal189
- tuky12g
- nasycené7g
- sacharidy12g
- cukry4g
- vláknina4g
- proteín6g
- sůl1.69g
Postup přípravy
krok 1
Rozehřejte máslo ve velkém hrnci. Přidejte jarní cibulku, pórek, celer a brambor. Míchejte a přiklopte pokličkou. Nechte dusit 10 minut, občas promíchejte.
krok 2
Přilijte vývar a vařte 10–15 minut, dokud brambory nezměknou.
krok 3
Přidejte špenát a vařte několik minut, dokud nezavadne. Použijte ruční mixér a rozmixujte na hladkou polévku.
krok 4
Zamíchejte creme fraiche. Znovu ohřejte a podávejte.